Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Besimi dhe adhurimi

Feja

A janë njësoj të gjitha fetë? A të drejtojnë të gjitha te Zoti?

Përgjigjen e japin dy faktorë që theksohen në Bibël.

A është e nevojshme t’i përkasësh një feje?

A mund ta adhurojë dikush i vetëm Zotin?

Pse ka kaq shumë fe të krishtere?

A kishte ndër mend këtë Jezui, themeluesi i krishterimit?

Si mund ta gjej fenë e vërtetë?

A është thjesht «feja që është e duhur për mua»?

Kush është antikrishti?

A do të vijë apo tashmë ka ardhur?

Çfarë do të thotë të jesh i shenjtë?

A mund të jemi të shenjtë ne njerëzit e papërsosur?

Lutja

A do të më ndihmojë Perëndia nëse lutem?

A interesohet vërtet Perëndia për problemet tona?

Pse të lutem? A do të më përgjigjet Perëndia?

Nëse Perëndia do t’u përgjigjet apo jo lutjeve të tua, këtë kryesisht e ke ti në dorë.

Për çfarë mund të lutem?

Shiko pse Perëndia nuk i sheh shqetësimet personale si gjë pa rëndësi.

Pse të lutemi në emër të Jezuit?

Shiko si lutjet në emër të Jezuit nderojnë Perëndinë dhe si tregojnë respekt për Jezuin.

A duhet t’u lutem shenjtorëve?

Shiko çfarë thotë Bibla se kujt duhet t’i lutemi.

Pse Perëndia nuk i dëgjon disa lutje?

Mëso cilave lloj lutjesh nuk u përgjigjet Perëndia dhe cilët lloj njerëzish nuk i dëgjon.

Shpëtimi

Çfarë është shpëtimi?

Cila është rruga drejt shpëtimit? Nga çfarë shpëtojmë?

Jezui shpëton​—Si?

Pse kemi nevojë që Jezui të ndërmjetësojë për ne? A mjafton vetëm të besojmë te Jezui që të shpëtojmë?

Pse vdiq Jezui?

Shumë njerëz e dinë se Jezui vdiq që ne të kemi jetë. Por, si nxjerrim tamam dobi nga vdekja e tij?

Çfarë është pagëzimi?

Si dhe kur duhet të pagëzohet dikush? A të pastron nga mëkatet pagëzimi? Cili është ndryshimi mes pagëzimit që mëson Bibla dhe pagëzimit të foshnjave?

A mëson Bibla se ai që shpëton, ka shpëtuar përgjithmonë?

Jezui dha një ilustrim që i përgjigjet pyetjes.

Ç’do të thotë të lindësh përsëri?

A duhet të lindësh përsëri për t’u bërë i krishterë?

Mëkati dhe falja

Çfarë është mëkati?

A janë disa mëkate më të rënda se të tjerat?

Ç’do të thotë të falësh?

Bibla tregon pesë hapa që të ndihmojnë të falësh.

A do të më falë Zoti?

Bibla tregon si mund të kemi faljen e Perëndisë.

A ekzistojnë «shtatë mëkatet vdekjeprurëse»?

Nga e ka origjinën kjo shprehje? Ku ndryshon mëkati që të çon në vdekje nga ai që nuk të çon në vdekje?

Çfarë është mëkati i pafalshëm?

Si mund ta kuptosh nëse ke kryer mëkatin e pafalshëm?

Cili është kuptimi i ligjit «sy për sy»?

A nxit ligji «sy për sy» që ta vendosësh vetë në vend drejtësinë?

Çfarë thotë Bibla për alkoolin? A është mëkat të pish?

Bibla përmend disa dobi të verës ose të pijeve të tjera alkoolike.

A është mëkat të pish duhan?

Nga ta dimë përgjigjen e kësaj pyetjeje, nëse Bibla nuk e përmend pirjen e duhanit?

Lojërat e fatit​—A janë mëkat?

Meqë Bibla nuk flet me hollësi për lojërat e fatit, nga ta dimë çfarë mendon Zoti për to?

Praktika fetare

A duhet të adhurojmë shëmbëlltyra?

A i intereson Perëndisë nëse përdorim shëmbëlltyra ose idhuj në adhurim?

A duhet ta mbajnë sabatin të krishterët?

Nëse jo, pse Bibla e quan sabatin besëlidhje të përjetshme?

Çfarë thotë Bibla për të folurit në gjuhë të huaja?

A dallohen të krishterët e vërtetë nga kjo dhuratë e frymës?

Çfarë thotë Bibla për agjërimin?

Në cilat rrethana agjëruan disa që përmend Bibla? A u kërkohet të krishterëve të agjërojnë?

Çfarë thotë Bibla për dhurimin?

Cila lloj dhënieje i pëlqen Perëndisë?

Çfarë janë Dhjetë Urdhërimet e Perëndisë?

Kujt iu dhanë ato? A duhet t’i zbatojnë të krishterët?