Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Zakone dhe vese

Zakonet tona

Si të fitosh mbi zakonet e këqija?

Sigurohu që zakonet të jenë në dobinë tënde dhe jo në dëmin tënd.

A është vërtet e gabuar të thuash fjalë të pista?

Pse është e gabuar një gjë kaq e zakonshme siç janë fjalët e pista?

Si t’i rezistoj tundimit?

Shqyrto tri hapa të rëndësishëm që të ndihmojnë t’u rezistosh dëshirave të gabuara.

Duhani, drogat dhe alkooli

Çfarë thotë Bibla për alkoolin? A është mëkat të pish?

Bibla përmend disa dobi të verës ose të pijeve të tjera alkoolike.

Ç’duhet të di për alkoolin?

Mëso si të shmangësh telashet me ligjin, prishjen e reputacionit, abuzimin seksual, varësinë nga alkooli dhe vdekjen.

Ç’pikëpamje ka Perëndia për duhanin?

Nëse Bibla nuk e përmend në asnjë vend duhanin, si mund ta dimë?

A është mëkat të pish duhan?

Nga ta dimë përgjigjen e kësaj pyetjeje, nëse Bibla nuk e përmend pirjen e duhanit?

M’u neverit jeta që bëja

Dmitri Korshunov ishte i alkoolizuar, por pastaj nisi të lexojë Biblën çdo ditë. Çfarë e shtyu të bënte ndryshime të mëdha në jetën e tij?

Media elektronike

A i përdor me mençuri pajisjet elektronike?

Përgjigjju katër pyetjeve të këtij testi të thjeshtë për të kuptuar sa ndikon teknologjia te ti.

Çfarë duhet të di për lojërat elektronike?

Mund të kenë anë pozitive, por edhe anë negative që mund të mos i kesh menduar.

Kush e ka kontrollin—Ti apo pajisja elektronike?

Jeton në një botë online, por teknologjia s’ka pse të të kontrollojë. Si ta kuptosh nëse je i varur ndaj pajisjes elektronike? Nëse problemi ekziston, si ta marrësh sërish kontrollin?

Bixhozi

Çfarë thotë Bibla për bixhozin?

A është thjesht një zbavitje e padëmshme?

Lojërat e fatit​—A janë mëkat?

Meqë Bibla nuk flet me hollësi për lojërat e fatit, nga ta dimë çfarë mendon Zoti për to?

Pornografia

Pornografia—E padëmshme apo helmuese?

Si ndikon shikimi i pornografisë te personi dhe familja?

A e dënon Bibla pornografinë?

Nëse dëshiron t’i pëlqesh Perëndisë, mëso ç’mendon ai për pornografinë.

Pse t’i thuash JO pornografisë?

Çfarë kanë të përbashkët pornografia dhe duhani?

Ç’të bëj nëse jam i varur ndaj pornografisë?

Bibla të ndihmon të kuptosh se ç’është në të vërtetë pornografia.

Çfarë thotë Bibla për pornografinë dhe kiberseksin?

Zbavitja me përmbajtje seksuale është shumë e përhapur. A do të thotë kjo se është e pranueshme?