Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Puna dhe paratë

Puna

A është jashtë mode të punosh fort?

Disa e shohin me përçmim punën e rëndomtë. Por shumë të tjerë kënaqen kur punojnë fort. Çfarë i ka ndihmuar të kënaqen me punën?

Çfarë thotë Bibla për punën

A ka rëndësi çfarë pune bën?

Si ta përballosh sfilitjen?

Katër këshilla si të mos lejosh që puna të ta marrë jetën.

A je tepër i ngarkuar?

Shumë e kanë të vështirë të përmbushin përgjegjësitë edhe në punë, edhe në familje. Pse ndodh kjo? Si mund të lehtësohet ngarkesa?

Pikëpamja për paratë

Përmirëso jetën—Stabiliteti financiar

Si ndihmojnë parimet nga Bibla që të pakësohen problemet financiare?

Çfarë thotë Bibla për paratë?

A janë vërtet paratë rrënja e çdo gjëje të keqe?

Një pikëpamje e ekuilibruar për paratë

Shtatë pyetje të ndihmojnë të shqyrtosh veten nëse ke pikëpamje të shtrembëruar.

Udha e lumturisë—Kënaqësia dhe bujaria

Shumë e barazojnë lumturinë me të mirat materiale dhe me pasuritë. Por a sjellin vërtet lumturi jetëgjatë paratë dhe zotërimet materiale? Çfarë tregojnë faktet?

Pse blejmë?

Pse kaq shumë njerëz blejnë gjëra që nuk u nevojiten vërtet? Si të mbrohesh që të mos biesh pre e reklamuesve dinakë?

Tri gjëra që s’blihen me para

Falë parave blejmë disa gjëra, por kënaqësia më e madhe në jetë vjen nga gjërat që nuk blihen me para.

Ankthi për paratë

Një burrë arriti të ushqente familjen edhe kur çmimet e gjërave bazë u rritën në miliarda.

Administrimi i parave

Të rinjtë flasin për paratë

Ja disa këshilla për paratë, si t’i shpenzosh, si t’i kursesh dhe sa rëndësi t’u japësh.

Problemet me paratë dhe borxhet—A mund të na ndihmojë Bibla?

Paratë nuk mund ta blejnë lumturinë, por katër parime biblike mund të të ndihmojnë për problemet financiare.

Si të administroni paratë

Paratë janë rrënja e shumë mosmarrëveshjeve. Mëso si të ndihmon Bibla të zgjidhësh problemet e parave.

Si t’i mbash nën kontroll shpenzimet?

Mos prit derisa të të mbarojnë paratë që të mendosh për zakonet e të shpenzuarit. Mëso si t’i mbash nën kontroll shpenzimet para se gjendja të të ikë prej duarsh.

Të jetosh me aq sa ke—Si t’ia dalësh?

Mëso si të ndihmojnë parimet biblike të administrosh të ardhurat dhe të shmangësh borxhet e panevojshme.

Si t’i mbaj nën kontroll shpenzimet?

A je futur ndonjëherë në një dyqan thjesht për të parë dhe pastaj ke blerë diçka të shtrenjtë? Nëse po, ky artikull është për ty.

Kur duhet të kthehesh në shtëpi

A ke jetuar më vete dhe ke pasur vështirësi? Përfito nga këto këshilla praktike për të rimarrë veten.

Si t’i përballojmë borxhet?

Çfarë mund të bëjnë familjet kur duket e pamundur t’i shlyejnë borxhet?

A duhet të marr borxh?

Mençuria e Biblës mund të të ndihmojë të vendosësh.

Si ta përballosh varfërinë?

Shpresë për të pastrehët dhe për të varfrit

Sugjerime praktike nga Bibla mund t’ju ndihmojnë financiarisht dhe emocionalisht.

Çfarë thotë Bibla për varfërinë?

A mund të jenë të lumtur të skamurit?

A është e mundur një botë pa varfëri?

Kush mund ta zhdukë varfërinë?

A interesohet Perëndia për nevojtarët?

Mëso si e tregon Perëndia interesimin për njerëzit në nevojë.

Emigracioni—Ëndrra dhe realitete

A i garanton familjes tënde një jetë më të mirë transferimi në një shtet tjetër?