Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Si t’i përballosh tragjeditë?

Vuajtjet

Çfarë thotë Bibla për vuajtjet

A interesohet Zoti për vështirësitë dhe dhembjet tona?

Vuajtjet​—Ndëshkim nga Perëndia?

A i përdor Perëndia sëmundjet ose tragjeditë si ndëshkim për mëkatet?

Si ta përballoj një tragjedi?

Të rinjtë tregojnë çfarë i ndihmoi ta përballonin.

Ç’duhet të di për sulmet seksuale?—Pjesa 2: Si të marrësh veten

Lexo çfarë thonë viktimat e abuzimeve që e kanë marrë veten.

A është indiferent Perëndia ndaj vuajtjeve tona?

Disa dyshojnë për ekzistencën e Perëndisë për shkak të vuajtjeve që shohin. Mëso nga Fjala e Perëndisë se sa preket ai nga vuajtjet tona.

Pse i lejon Perëndia ligësinë dhe vuajtjet?

Si filloi ligësia dhe përse Perëndia e ka lejuar të vazhdojë? A do të marrin fund ndonjëherë vuajtjet?

Pse i lejon Perëndia vuajtjet?

Shumë veta pyesin pse ka kaq shumë urrejtje dhe vuajtje në botë. Bibla jep përgjigje të kënaqshme dhe ngushëlluese.

Pse e lejoi Perëndia Holokaustin?

Mjaft veta kanë pyetur pse një Perëndi i dashur do të lejonte kaq shumë vuajtje. Bibla ka përgjigje të kënaqshme.

Fundi i vuajtjeve është shumë afër!

Perëndia ka premtuar t’i zhdukë të gjitha shkaqet e vuajtjeve. Si dhe kur do ta bëjë këtë?

Jetë pa vuajtje—Një premtim i besueshëm

Bibla premton se të gjitha katastrofat e tragjeditë së shpejti do të marrin fund.

Vdekja e një njeriu të dashur

Kur të vdes një njeri i dashur

Si ta përballojmë pikëllimin? A ka ndonjë shpresë për njerëzit e dashur që na kanë vdekur?

Kur ndodh një tragjedi—Vdekja e një njeriu të dashur

Pesë nga familja e Ronaldos vdiqën në një aksident me makinë para 16 vjetësh. Megjithëse e ndien akoma boshllëkun, ka gjetur paqe të brendshme.

Plaga e pikëllimit​—Si ta lehtësosh që sot

Shumë veta e kanë përballuar më lehtë pikëllimin, duke bërë disa hapa praktikë.

Ia vlen të jetosh edhe kur të vdes një njeri i dashur

Shqyrto pesë sugjerime praktike që mund të të ndihmojnë të përballosh humbjen e një njeriu të dashur.

Kur të vdes një prind

Humbja e prindit është goditje shkatërrimtare. Ç’mund t’i ndihmojë të rinjtë të kapërcejnë ndjenjat e ndryshme që provojnë pas tragjedisë?

Kur fëmijët janë të pikëlluar

Si i ka ndihmuar Bibla tre të rinj të përballojnë vdekjen e një familjari?

Kur fëmija yt pyet për vdekjen

Katër hapa mund t’ju ndihmojnë t’u përgjigjeni pyetjeve të tyre e t’u tregoni si ta përballojnë humbjen e një njeriu të dashur.

Shpresë për të vdekurit—Pse të jesh i sigurt?

Bibla jep dy arsye të forta pse të besojmë te ringjallja.

Çfarë shprese ka për të vdekurit?

Çfarë ndodh me ne kur vdesim? A do t’i shohim sërish të dashurit tanë që kanë vdekur?

Ndihma më e mirë për të pikëlluarit

Bibla siguron ndihmën më të mirë për të pikëlluarit.

Katastrofa

T’u bëjmë ballë katastrofave natyrore

Ç’hapa praktikë duhet të marrësh për t’u përgatitur? Si mund të të ndihmojë marrëdhënia me Perëndinë që ta përballosh më mirë?

Kur godet një katastrofë​—Hapa jetëshpëtues

Këto sugjerime do të të ndihmojnë të shpëtosh jetën tënde dhe të të tjerëve.

Ia vlen të jetosh, pavarësisht nga katastrofat

Bibla mund të të ndihmojë të përballosh pasojat e një katastrofe, duke të siguruar këshilla praktike.

Çfarë thotë Bibla për katastrofat natyrore?

A janë ndëshkim nga Perëndia? A i ndihmon Zoti të prekurit nga katastrofat natyrore?

Tajfuni në Filipine​—Besimi triumfon mbi vështirësitë

Të mbijetuarit tregojnë se ç’ndodhi kur goditi Supertajfuni Haiyan.