Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Takimet dhe lidhjet

Shoqëri apo dashuri?—Pjesa 1: Çfarë sinjalesh po më dërgon?

Këto këshilla të ndihmojnë të kuptosh nëse dikush po të dërgon sinjale romantike apo do vetëm shoqërinë tënde.

Shoqëri apo dashuri?​—Pjesa 2: Çfarë sinjalesh po dërgoj?

A mund të arrijë shoku yt në përfundimin se ti po kërkon më shumë se shoqëri? Shiko këto sugjerime.

Dashuri apo fiksim?

Shih çfarë është fiksimi dhe dashuria e vërtetë.

A është flirtimi zbavitje e padëmshme?

Çfarë është në të vërtetë flirtimi? Pse flirtojnë disa? A është i rrezikshëm?

Çfarë është dashuria e vërtetë?

Parimet biblike mund t’i ndihmojnë të krishterët të zgjedhin bashkëshort të mirë dhe të tregojnë dashuri të vërtetë për njëri-tjetrin kur martohen.

A jam gati të lidhem me dikë?

Përgjigjju katër pyetjeve që të ndihmojnë të kuptosh nëse je gati të lidhesh.

A jam gati për t’u martuar?

Që t’i përgjigjesh kësaj pyetjeje, ke nevojë të njohësh mirë veten. Një vetëshqyrtim i ndershëm do të të ndihmojë.

Ç’mund të pres nga martesa?—Pjesa 1

Ç’të mira e vështirësi mund të presësh realisht nga martesa?

Ç’mund të pres nga martesa?—Pjesa 2

Mëso si të përgatitesh për të papriturat në martesë.

A është njeriu i duhur për mua?

Si të shohësh përtej sipërfaqes dhe të kuptosh si është vërtet shoku yt?

A kanë rregulla Dëshmitarët e Jehovait për rastet kur një djalë dhe një vajzë nisin një lidhje?

A është lidhja mes një djali e një vajze vetëm një mënyrë për t’u zbavitur apo diçka më tepër?

A duhet të ndahemi? (Pjesa 1)

Martesa zgjat gjithë jetën. Prandaj, nëse ke dyshime për njeriun që je lidhur, mos i shpërfill ndjenjat.

A duhet të ndahemi? (Pjesa 2)

T’i japësh fund lidhjes nuk është kurrë e lehtë. Cila është mënyra më e mirë për ta bërë këtë?

Kur një lidhje merr fund

Si mund të bësh para pas një ndarjeje të dhembshme?