Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Rritja e fëmijëve

Si të jesh një prind i mirë

Kush është prind i mirë?

Si të rritësh fëmijë të përgjegjshëm?

Si të jesh prind i mirë?

Si ta ndihmosh fëmijën të përballojë vështirësitë morale sot?

Si të jesh baba i mirë?

Shiko pesë parime biblike që mund të të ndihmojnë të jesh një baba i dashur dhe i ekuilibruar.

Familje të suksesshme​—Shembulli

Nëse doni që fëmijët t’jua dëgjojnë fjalën, atëherë duhet t’i zbatoni vetë të parët gjërat që u mësoni.

Kur fëmija yt është me aftësi të kufizuara

Shqyrto tri vështirësi që mund të hasësh dhe si mund të të ndihmojë mençuria biblike.

Stërvitja

Si të rritësh fëmijë mirëdashës në një botë egoiste

Shih tri drejtime ku mund t’i ndihmosh fëmijët të mos zhvillojnë një qëndrim egoist.

Ngulit vlera morale te fëmijët e tu

A e di fëmija të vërtetën rreth seksit? Zbulo standardet e Perëndisë e ç’mund t’u thuash fëmijëve.

Rëndësia e vlerave morale

Nëse u mëson fëmijëve të kenë norma të larta morale, po i ndihmon të hedhin një themel të fortë për të ardhmen.

Të rritim fëmijë të përgjegjshëm

Si të ndihmon shembulli i Jezuit të jesh prind më i mirë?

Si të jetë i përgjegjshëm

Kur është momenti për të mësuar si të jemi të përgjegjshëm: kur jemi të vegjël apo të rritur?

Si ta edukosh fëmijën?

Disiplina përfshin më tepër se rregulla dhe ndëshkim.

Si të mos dorëzohet

Fëmijët që mësojnë si të mos dorëzohen, i përballojnë më lehtë vështirësitë e jetës.

Si të ndihmosh fëmijët të përballojnë dështimet?

Dështimet janë pjesë e jetës. Mësoji fëmijët t’i shikojnë nga këndvështrimi i duhur dhe të gjejnë zgjidhje për to.

Si të ndihmosh fëmijën të përmirësojë notat

Mëso si të përcaktosh problemin e vërtetë pas notave të ulëta dhe t’i ushqesh dëshirën për të mësuar.

Ç’të bëj nëse fëmija im është viktimë e bullizmit?

Këta katër hapa mund të të ndihmojnë ta mësosh fëmijën si ta përballojë bullizmin.

Si t’i lavdërosh fëmijët

Është parë se një lloj lavdërimi është më i efektshmi.

Si ta ndihmosh fëmijën gjatë pubertetit?

Pesë këshilla nga Bibla shpesh mund ta bëjnë më të lehtë këtë periudhë të vështirë.

A kanë rëndësi punët e shtëpisë?

A ngurron t’u japësh fëmijëve punë shtëpie? Nëse po, mëso se si kur ndihmojnë në shtëpi, bëhen më të përgjegjshëm dhe janë më të gëzuar.

Kur fëmija yt pyet për vdekjen

Katër hapa mund t’ju ndihmojnë t’u përgjigjeni pyetjeve të tyre e t’u tregoni si ta përballojnë humbjen e një njeriu të dashur.

Si mund të mësojnë fëmijët të duan Zotin?

Si t’u prekësh zemrën fëmijëve me anë të mesazhit të Biblës?

Si t’i mësojnë prindërit fëmijët për seksin?

Bibla ka shumë parime të dobishme që do të ndihmojnë si të flasësh me fëmijët për seksin dhe për t’i mbrojtur nga grabitqarët seksualë.

Mësoje fëmijën për seksin

Të rinjtë po ekspozohen ndaj informacioneve për seksin në moshë gjithnjë e më të njomë. Ç’duhet të dish? Ç’mund të bësh që t’i mbrosh fëmijët?

Fol me fëmijët e tu për seksin

Është jetësore që prindërit të flasin me fëmijët e tyre për seksin. Zbuloni si mund të flitni për këtë temë të sikletshme.

Mbrojini fëmijët tuaj

Danieli dhe Sara marrin këshilla praktike që të jenë të mbrojtur.

Të flasësh me fëmijët për alkoolin

Kur dhe si duhet të flasin për këtë argument të rëndësishëm prindërit me fëmijët e tyre?

Disiplina

Disiplinimi i fëmijëve

Mosmarrëveshjet për rritjen e fëmijëve ndikojnë keq në familje. Mëso ç’mund të bëjë një çift.

Ç’ndodhi me disiplinën?

Mos ndoshta prindërit sot ndikohen ende nga një nxitje që mori hov në vitet 60?

Si duhet t’i disiplinosh fëmijët?

Bibla përshkruan tri elemente të disiplinës së efektshme.

Mësoji fëmijët të binden

Ti dhe fëmija yt, a ngecni në beteja ku secili është i vendosur në të vetën e duket se fiton gjithmonë fëmija? Shihni pesë këshilla që ju ndihmojnë.

Dobitë e vetëkontrollit

Pse vetëkontrolli është i rëndësishëm dhe si ta mësojmë?

Si të jetë i përulur

Përulësia do t’i ndihmojë fëmijët tani dhe në të ardhmen.

Si të thuash jo

Po nëse fëmija të sprovon vendosmërinë me qaravitje ose përgjërime?

Çfarë të bësh kur fëmija grindet?

Çfarë të bësh kur fëmija grindet? Parimet biblike ndihmojnë ta kapërcesh këtë sfidë.

Kur fëmija gënjen

Ç’të bësh kur fëmija gënjen? Ky artikull tregon këshilla biblike që të ndihmojnë t’i mësosh fëmijës sa rëndësi ka të thotë të vërtetën.