Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Lutja

Pse të lutemi?

A duhet të lutesh?

Perëndia mund t’u përgjigjet lutjeve pa kryer ndonjë mrekulli.

Pse të lutemi?

Pak tema biblike ngjallin kaq shumë interes dhe kureshtje. Por a është vërtet e nevojshme të lutemi?

Pse të lutem? A do të më përgjigjet Perëndia?

Nëse Perëndia do t’u përgjigjet apo jo lutjeve të tua, këtë kryesisht e ke ti në dorë.

Si të lutemi

Çfarë thotë Bibla për lutjet?

A duhet t’u lutemi engjëjve ose shenjtorëve?

Për çfarë mund të lutem?

Shiko pse Perëndia nuk i sheh shqetësimet personale si gjë pa rëndësi.

Pse disa lutje nuk marrin përgjigje?

Si një atë i dashur, Perëndia Jehova i mirëpret lutjet tona. Por, a do t’i përgjigjet çdo kërkese që kemi?

Pse Perëndia nuk i dëgjon disa lutje?

Mëso cilave lloj lutjesh nuk u përgjigjet Perëndia dhe cilët lloj njerëzish nuk i dëgjon.

A duhet t’i lutemi Jezuit?

Vetë Jezui iu përgjigj kësaj pyetjeje.

Pse të lutemi në emër të Jezuit?

Shiko si lutjet në emër të Jezuit nderojnë Perëndinë dhe si tregojnë respekt për Jezuin.

A duhet t’u lutem shenjtorëve?

Shiko çfarë thotë Bibla se kujt duhet t’i lutemi.