Bibla ofron këshillat më të mira për pyetjet më të vështira rreth jetës. Vlera e saj është vërtetuar përgjatë shekujve. Në këtë pjesë do të mësosh pse mund t’i besosh Biblës, si mund të nxjerrësh më shumë dobi prej saj dhe sa praktike është.—2 Timoteut 3:16, 17.