Kalo te përmbajtja

Vëlla Nikola Saparovi me bashkëshorten, Nataljan (djathtas), dhe me vajzën, Anastasian (majtas)

8 NËNTOR 2022 | PËRDITËSUAR MË 22 JANAR 2024
RUSI

PËRDITËSIM—VËLLANË TONË E BURGOSIN | Lutja dhe leximi i Biblës i japin forcë Nikolait

PËRDITËSIM—VËLLANË TONË E BURGOSIN | Lutja dhe leximi i Biblës i japin forcë Nikolait

Më 17 janar 2024, Gjykata e Qytetit të Majkopskit në Republikën e Adigejas shpalli fajtor vëlla Nikolai Saparovin dhe e dënoi me 6 vjet burg. Ai ka qenë në paraburgim që nga marsi i vitit 2022 dhe do të mbetet pas hekurave.

Tabelë kronologjike

 1. 22 mars 2022

  Ngrihet një çështje penale

 2. 23 mars 2022

  Nikolain e arrestojnë ndërsa është në aeroport me gruan dhe të bijën. Pasi e marrin në pyetje, autoritetet e akuzojnë për organizim të veprimtarive të një organizate ekstremiste dhe e dërgojnë në një burg të përkohshëm. Më vonë i kontrollojnë shtëpinë

 3. 24 mars 2022

  Nikolain e transferojnë në një qendër paraburgimi

 4. 19 maj 2022

  Nis procesi penal

Të dhëna

Shembulli i familjes Saparov na kujton se Jehovai do t’i dëgjojë gjithmonë shërbëtorët e tij besnikë kur ‘ta thërrasin për ndihmë’.—Psalmi 119:147.

a Gjatë përgatitjes së këtij artikulli, vëllai Saparov ishte në paraburgim, ndaj e kishim të pamundur të merrnim komente prej tij.