Kalo te përmbajtja

Rreshti lart (nga e majta): vëlla Aleksei Arhipovi me të shoqen, Nataljan; vëlla Dimitri Mihajlovi me të shoqen, Jelenën

Rreshti poshtë (nga e majta): motrat Svetlana Rizhkovi dhe Svetlana Shishini

22 KORRIK 2022 | PËRDITËSUAR MË 30 JANAR 2024
RUSI

PËRDITËSIM—DËSHMITARËVE U VENDOSIN GJOBA | Dëshmitarët në Shujë qëndrojnë besnikë përballë padrejtësive

PËRDITËSIM—DËSHMITARËVE U VENDOSIN GJOBA | Dëshmitarët në Shujë qëndrojnë besnikë përballë padrejtësive

Më 29 janar 2024, Gjykata e Qytetit të Shujës në Rajonin e Ivanovos shpalli fajtorë vëllezërit Aleksei Arhipov, Dimitri Mihajlov dhe gruan e tij, Jelenën, si dhe motrat Svetlana Rizhkov e Svetlana Shishin. Ata u gjobitën përkatësisht me 350.000 rubla (3.920 dollarë amerikanë), 950.000 rubla (10.640 dollarë amerikanë), 560.000 rubla (6.270 dollarë amerikanë), 480.000 rubla (5.380 dollarë amerikanë) dhe 400.000 rubla (4.480 dollarë amerikanë).

Tabelë kronologjike

 1. 21 shtator 2017

  Një gjykatës autorizon të përgjohen telefonat e çiftit Mihajlov

 2. 15 janar 2018

  Një gjykatës autorizon të përgjohet telefoni i motrës Svetlana Rizhkovi dhe të monitorohet me video shtëpia e saj

 3. 20 prill 2018

  Autoritetet kontrollojnë shtëpitë e të pesë Dëshmitarëve

 4. 29 maj 2018

  Oficerët arrestojnë Dimitrin dhe ngrenë një çështje penale kundër tij për financim të veprimtarive të një organizate ekstremiste. E fusin në paraburgim

 5. 22 qershor 2018

  Aleksein e përfshijnë në të njëjtën çështje dhe e ndalojnë të largohet nga zona

 6. 27 qershor 2018

  Së njëjtës çështje i shtohen motrat Jelena Mihajlovi, Svetlana Rizhkovi dhe Svetlana Shishini

 7. 15 nëntor 2018

  Një gjykatë apeli vendos që Dimitri të lirohet pas thuajse 6 muajsh në paraburgim

 8. 10 gusht 2021

  Nis procesi gjyqësor

 9. 16 shtator 2021

  Çështja i kthehet prokurorit për rishikim

 10. 25 maj 2022

  Rinis procesi penal

Të dhëna

Na mbushet zemra plot gëzim ndërsa shohim guximin e qëndrueshmërinë e vëllezërve dhe motrave të dashura në Rusi.—1 Selanikasve 2:20.