Kalo te përmbajtja

Rreshti lart, nga e majta: vëllezërit Jevgeni Godunov dhe Gurami Labadzje

Rreshti poshtë, nga e majta: motrat Julia Popkov dhe Anzhila Putivskaj

21 NËNTOR 2023
RUSI

Katër Dëshmitarë në Tulë, Rusi, dënohen me vënie në provë

Katër Dëshmitarë në Tulë, Rusi, dënohen me vënie në provë

Më 20 nëntor 2023, Gjykata Krahinore e Proletarskit në Tulë shpalli fajtorë vëllezërit Jevgeni Godunov dhe Gurami Labadzje dhe motrat Julia Popkov dhe Anzhila Putivskaj. Jevgenin dhe Guramin i dënoi secilin me 6 vjet e 6 muaj vënie në provë. Julian dhe Anzhilën i dënoi secilën me 2 vjet e 6 muaj vënie në provë. Për momentin, nuk u duhet të futen në burg.

Të dhëna

Shembujt e këtyre vëllezërve e motrave na bindin se, kur mbështetemi te Jehovai dhe kur ndjekim shembujt e besimit që gjejmë në Shkrime, edhe ne do të gjejmë ngushëllim e shpresë.—Romakëve 15:4.

Tabelë kronologjike

 1. 25 mars 2021

  Ngrihet çështja penale

 2. 13 prill 2021

  U kontrollojnë shtëpitë. Anzhilën dhe Julian i arrestojnë

 3. 14 prill 2021

  Anzhilën dhe Julian i fusin në një qendër paraburgimi. Jevgenin e arrestojnë dhe e akuzojnë për krim. Guramin e fusin në arrest shtëpie

 4. 16 prill 2021

  Jevgenin e fusin në një qendër paraburgimi

 5. 20 maj 2021

  Anzhilën, Jevgenin dhe Julian i lirojnë nga paraburgimi dhe i kalojnë në arrest shtëpie

 6. 22 korrik 2021

  Anzhilën, Jevgenin dhe Julian i lirojnë nga arresti i shtëpisë dhe u vendosin kufizime për udhëtimet

 7. 23 korrik 2021

  Guramin e lirojnë nga arresti i shtëpisë dhe i vendosin kufizime për udhëtimet

 8. 11 maj 2023

  Fillon procesi penal

 9. 20 nëntor 2023

  I shpallin fajtorë dhe i dënojnë me vënie në provë