Kalo te përmbajtja

LAJME NDËRKOMBËTARE

Dëshmitarët e Jehovait burgosen për shkak të besimit—Sipas vendeve

Dëshmitarët e Jehovait burgosen për shkak të besimit—Sipas vendeve

Dëshmitarë të Jehovait që janë burgosur për shkak të besimit deri në shkurt 2024

VENDI

NUMRI

ARSYEJA

Eritre

36

  • Aktivitetet fetare

  • Arsye që nuk bëhen të ditura

Krime

12

  • Aktivitetet fetare

Rusi

115

  • Aktivitetet fetare

Singapor

12

  • Refuzim i shërbimit ushtarak për shkak të ndërgjegjes

Vende të tjera

Mbi 21

  • Aktivitetet fetare

Gjithsej

Mbi 196

 

‘E drejta e lirisë së mendimit, ndërgjegjes dhe fesë’ është një e drejtë themelore e njeriut, siç thuhet te neni 18 i Paktit Ndërkombëtar për të Drejtat Civile dhe Politike. a Megjithatë, në disa vende, Dëshmitarëve të Jehovait u është mohuar kjo liri themelore, burgosen e madje keqtrajtohen në mënyrë çnjerëzore. Shumica e të burgosurve janë arrestuar thjesht se praktikonin fenë e tyre. Të tjerë janë të burgosur ngaqë nuk kryejnë shërbimin ushtarak për arsye ndërgjegjeje.

a Shih edhe nenin 18 në Deklaratën Universale të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut dhe nenin 9 në Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut.