Kalo te përmbajtja

Zjarret masive dogjën pjesë të mëdha toke në dy provinca në Korenë e Jugut, duke shkaktuar dëme të rënda

15 MARS 2022
KOREJA E JUGUT

Zjarret shkaktojnë dëme të mëdha në dy provinca të Koresë së Jugut

Zjarret shkaktojnë dëme të mëdha në dy provinca të Koresë së Jugut

Që nga 4 marsi 2022, zjarret kanë shkrumbuar rreth 23.993 hektarë pyje, duke detyruar mijëra veta të evakuohen. Mendohet se dëmet që kanë shkaktuar këto zjarre, të jenë më të rëndat në historinë e Koresë së Jugut.

Si ndikoi te motrat dhe vëllezërit tanë

  • 44 lajmëtarë janë evakuar

  • 1 shtëpi u shkatërrua

Ndihma në rast katastrofash

  • Lajmëtarët e prekur nga kjo katastrofë qëndruan përkohësisht te të afërmit e tyre ose te Dëshmitarë të tjerë në zona më të sigurta

  • Për të ndihmuar lajmëtarët, u ngrit një Komitet Ndihme në Rast Katastrofash

  • E gjithë kjo punë po bëhet duke respektuar masat parandaluese kundër COVID-19

Lutemi që Jehovai të bekojë përpjekjet e vëllezërve e motrave që po tregohen miq të vërtetë në këto ditë të vështira.—Proverbat 17:17.