Kalo te përmbajtja

28 GUSHT 2020
KOREJA E JUGUT

Sasi shirash rekord shkaktojnë dëme të mëdha në Korenë e Jugut

Sasi shirash rekord shkaktojnë dëme të mëdha në Korenë e Jugut

Vendi

Koreja e Jugut

Katastrofa

  • Stina e shirave musonike për këtë vit është më e gjata e regjistruar në Kore

  • Shirat e vazhdueshme shkaktuan përmbytje dhe rrëshqitje dheu shkatërrimtare

Si ndikoi te motrat dhe vëllezërit tanë

  • 16 lajmëtarë u shpërngulën përkohësisht

Prona të dëmtuara

  • 30 shtëpi u dëmtuan

  • 19 Salla Mbretërie u dëmtuan

Ndihma në rast katastrofash

  • Dega e Koresë ka caktuar 3 Komitete në Rast Katastrofash (KNRK)

  • KNRK-të dhe mbikëqyrësit qarkorë të zonave të prekura po bashkëpunojnë me pleqtë e kongregacioneve vendëse që të ndihmojnë vëllezërit dhe motrat

  • Vëllezërit kanë filluar të riparojnë dhe të pastrojnë shtëpitë dhe Sallat e Mbretërisë

Histori personale

  • Në qytetin e Gurisë, një nga zonat më të prekura, vëllait Min Song Li me të shoqen iu desh të evakuoheshin dhe të linin prapa të gjitha gjërat. Shtëpia e tyre u përmbyt plotësisht. Kur ishte e sigurt për të nisur riparimet, vëllezërit nga KNRK-ja pastruan shtëpinë e çiftit Li dhe u siguruan gjërat e domosdoshme. Gjithashtu u dhanë zemër dhe i inkurajuan nga Shkrimet. Motër Li u shpreh kështu për vëllezërit: «U jam shumë mirënjohëse që na ndihmuan. Ata kanë bërë një punë të mrekullueshme. U kujdesën për çdo gjë sikur të bëhej fjalë për shtëpinë e tyre. Edhe pse kam humbur shumë nga katastrofa, në të vërtetë ndihem sikur kam fituar më tepër nga ç’kam humbur.»

E falënderojmë Jehovain, ‘Perëndinë e çdo ngushëllimi’, që vazhdon të kujdeset për motrat dhe vëllezërit tanë në Kore gjatë kësaj kohe të vështirë.—2 Korintasve 1:3, 4.