Kalo te përmbajtja

Koreja e Jugut

 

2017-02-22

KOREJA E JUGUT

Komisioni Kombëtar për të Drejtat e Njeriut kërkon të respektohet liria e ndërgjegjes

Komisioni Kombëtar për të Drejtat e Njeriut i Koresë së Jugut i kërkoi qeverisë të mbrojë të drejtën themelore të refuzimit të ushtrisë për arsye ndërgjegjeje.

2017-01-27

KOREJA E JUGUT

«Vendimi gjyqësor më i mirë i vitit»

Gjykata e Apelit në Guanxhu shpalli të pafajshëm tre djem që refuzuan shërbimin ushtarak. Koreja e Jugut po pret që gjykata më e lartë të marrë një vendim.

2017-01-31

KOREJA E JUGUT

Gjykata Kushtetuese e Koresë së Jugut së shpejti do të marrë një vendim të rëndësishëm

Nëse vendimi i gjykatës do të jetë në favor të atyre që nuk kryejnë ushtrinë për arsye ndërgjegjeje, do të forcohet liria e ndërgjegjes dhe e fesë për të gjithë qytetarët e Koresë së Jugut.

2016-07-27

KOREJA E JUGUT

Dëshmitarët e Jehovait në burgjet e Koresë së Jugut ngrenë ankesa të tjera

Koreja e Jugut vazhdon t’i ndëshkojë me burgosje djemtë Dëshmitarë, sepse ushtrojnë me ligj lirinë e tyre të fesë e të ndërgjegjes.

2016-06-02

KOREJA E JUGUT

A do ta mbrojë Koreja e Jugut lirinë e ndërgjegjes?

Në fillim Seon-hyeok Kim, që nuk pranon të kryejë ushtrinë për arsye ndërgjegjeje, u shpall i pafajshëm për shmangie të shërbimit ushtarak. Pse gjykata e apelit e anuloi vendimin dhe e dënoi?

2016-10-17

KOREJA E JUGUT

Komiteti i OKB-së për të Drejtat e Njeriut nxit Korenë e Jugut të njohë të drejtën e refuzimit të ushtrisë

Opinioni ndërkombëtar po vëzhgon reagimin e qeverisë ndaj thirrjes së Komitetit për të zbatuar plotësisht Paktin Ndërkombëtar për të Drejtat Civile dhe Politike.

2015-12-24

KOREJA E JUGUT

Qindra Dëshmitarë koreanë paraqitën ankesa pranë Grupit të Punës të OKB-së për Burgosjen Arbitrare

Po rritet presioni ndërkombëtar e vendor ndaj Koresë së Jugut që të sigurojë shërbim alternativ për ata që refuzojnë për shkak të ndërgjegjes, në vend se t’i burgosë.

2015-12-10

KOREJA E JUGUT

Gjykata Kushtetuese shqyrton si i trajton Koreja e Jugut ata që refuzojnë për shkak të ndërgjegjes

Gjykata pezullon seancën për të hetuar nëse është në përputhje me kushtetutën ligji që ndëshkon ata që refuzojnë për shkak të ndërgjegjes.

2015-07-16

KOREJA E JUGUT

A janë të gatshëm gjykatësit në Korenë e Jugut të ndjekin standardet ndërkombëtare për ata që refuzojnë shërbimin ushtarak për shkak të ndërgjegjes?

Gjykata Kushtetuese në Korenë e Jugut do të rishqyrtojë mohimin e së drejtës së refuzimit të shërbimit ushtarak për shkak të ndërgjegjes. Të interesuar nga e gjithë bota presin me padurim vendimin.

2015-03-05

KOREJA E JUGUT

Koreja e Jugut shpallet fajtore për burgosje arbitrare

Çdo vit, autoritetet burgosin qindra të rinj Dëshmitarë ngaqë refuzojnë shërbimin ushtarak për arsye ndërgjegjeje. Për herë të pestë, komiteti i OKB-së për të Drejtat e Njeriut deklaron se Koreja e Jugut nuk ka asnjë justifikim për këtë.

2015-02-06

KOREJA E JUGUT

Kongreset ndërkombëtare: Dëshmitarët prezantojnë Biblën në Stadiumin e Kupës së Botës në Seul

Dëshmitarët e Jehovait prezantuan botimin e rishikuar Shkrimet e Shenjta—Përkthimi Bota e Re në gjuhën koreane gjatë kongresit ndërkombëtar «Vazhdoni të kërkoni në radhë të parë Mbretërinë e Perëndisë!»

2014-06-26

KOREJA E JUGUT

Gjykatësit i bren ndërgjegjja kur u kërkohet të shpërfillin ndërgjegjen e të tjerëve

Gjykatësit në Korenë e Jugut i shqetëson padrejtësia e vendimeve të cilat, në vend që të njohin të drejtat njerëzore, penalizojnë dhe burgosin ata që refuzojnë shërbimin ushtarak për arsye ndërgjegjeje.

2014-02-19

KOREJA E JUGUT

Ndryshon opinioni publik për refuzimin e ushtrisë në Korenë e Jugut

Një numër gjithnjë e më i madh koreano-jugorësh tani po e përkrahin shërbimin alternativ për ata që e refuzojnë rekrutimin ushtarak për shkak të ndërgjegjes.