Kalo te përmbajtja

Zhvillime ligjore dhe të drejtat e njeriut

Shtohet numri i Dëshmitarëve të burgosur pas bastisjeve agresive në Rusi

Autoritetet ruse kanë intensifikuar fushatën e terrorit kundër Dëshmitarëve të Jehovait, duke i arrestuar e burgosur ngaqë praktikojnë besimin.

Shtohet numri i Dëshmitarëve të burgosur pas bastisjeve agresive në Rusi

Autoritetet ruse kanë intensifikuar fushatën e terrorit kundër Dëshmitarëve të Jehovait, duke i arrestuar e burgosur ngaqë praktikojnë besimin.

Dëshmitarët e Jehovait burgosen për shkak të besimit—Sipas vendeve

Vende ku Dëshmitarët e Jehovait janë futur në burg, disa herë në kushte të ashpra, ngaqë praktikojnë besimin e tyre dhe ushtrojnë të drejtat e tyre themelore njerëzore.

RUSI

Një tjetër Dëshmitar i Jehovait në Rusi në gjyq për veprimtari ekstremiste

Arkadja Akopjani, një rrobaqepës 70-vjeçar në pension dhe Dëshmitar, është qytetar i pafajshëm, që i bindet ligjit, i cili do vetëm të adhurojë Perëndinë në paqe.

RUSI

Dëshmitë e para në gjyqin e Denis Kristensenit

Denis Kristenseni ka qenë në paraburgim që nga maji i 2017-s. Ai mund të dënohet me gjashtë deri në dhjetë vjet burg thjesht ngaqë praktikon besimin e tij.

RUSI

Nis fushata e terrorit kundër Dëshmitarëve të Jehovait në Rusi

Tani që autoritetet ruse ia kanë dalë t’i mbyllin entet ligjore të Dëshmitarëve të Jehovait, kanë vënë nën shënjestër individët dhe lirinë e tyre të adhurimit.

ERITRE

Dy Dëshmitarë të moshuar humbin jetën në një burg të Eritresë

Në fillim të 2018-s në burgun Mai-Serua vdiqën Habtemikael Tesfamariami dhe Habtemikael Mekoneni. Të dy ishin burgosur padrejtësisht për shkak të besimit e për gati një dekadë vuajtën në kushte çnjerëzore burgimi dhe u keqtrajtuan.

KAZAKISTAN

Teimur Ahmedovi falet nga presidenti

Presidenti i Kazakistanit Nursultan Nazarbajevi fali Teimur Ahmedovin, Dëshmitar i Jehovait, i burgosur prej më se një viti sepse fliste për bindjet e tij fetare. Falja i pastron dosjen penale.

TURKMENISTAN

Turkmenistani shpërfill të drejtën e lirisë së ndërgjegjes

Dy Dëshmitarë u dënuan me nga një vit burg, sepse refuzuan të kryenin ushtrinë. Turkmenistani nuk e njeh ende të drejtën themelore të refuzimit të ushtrisë për shkak të ndërgjegjes dhe nuk ofron shërbim alternativ.

KOREJA E JUGUT

Në Korenë e Jugut shtohen gjykatat që kërkojnë të zgjidhet çështja e refuzimit të ushtrisë për shkak të ndërgjegjes

Në vend që t’i burgosin ata që refuzojnë ushtrinë për shkak të ndërgjegjes, gjykatësit në Korenë e Jugut po kërkojnë shërbim alternativ.