Kalo te përmbajtja

Këndi i lajmeve për gazetarët

Intervistë me profesor Alfredo Gulielmin

«Dëshmitarët e Jehovait na kanë ndihmuar t’i kushtojmë vëmendje maksimale përdorimit të gjakut. Kemi kuptuar sa rëndësi ka ta përgatitim pacientin që më përpara, të përcaktojmë me kujdes për ç’lloj ndërhyrjeje ka nevojë, të shfrytëzojmë sa më mirë të gjitha teknikat për ruajtjen e gjakut në sallën e operacionit dhe ta trajtojmë aneminë para ndërhyrjes.»

Intervistë me profesor Alfredo Gulielmin

«Dëshmitarët e Jehovait na kanë ndihmuar t’i kushtojmë vëmendje maksimale përdorimit të gjakut. Kemi kuptuar sa rëndësi ka ta përgatitim pacientin që më përpara, të përcaktojmë me kujdes për ç’lloj ndërhyrjeje ka nevojë, të shfrytëzojmë sa më mirë të gjitha teknikat për ruajtjen e gjakut në sallën e operacionit dhe ta trajtojmë aneminë para ndërhyrjes.»

ITALI

Intervistë me profesor Patricio Macan

‘Pa diskutim mund të trajtohen pa gjak edhe tumore si limfoma, leucemia akute ose e ndonjë lloji tjetër, dhe mieloma (sëmundje që po prek shumë veta në Perëndim).’

ITALI

Intervistë me profesor Klaudio Ronkon

«Për ne sot, transfuzioni i gjakut nuk është më praktikë e zakonshme, por përjashtim.»

ITALI

Intervistë me profesoreshë Pia di Benedeton

«Me planifikim të mirë dhe me strategji të përcaktuara qartë, është e mundur të kryhen edhe ndërhyrje të komplikuara pa transfuzion gjaku.»

KOREJA E JUGUT

Teksa afrohet seanca e Gjykatës së Lartë, rritet optimizmi për një individ që refuzon ushtrinë për shkak të ndërgjegjes

Më 30 gusht 2018, Gjykata e Lartë e Koresë së Jugut, do të mbajë një seancë publike ku do të shqyrtojë drejtimin e Gjykatës Kushtetuese që të sigurohet një alternativë për ata që refuzojnë shërbimin ushtarak për shkak të ndërgjegjes.

RUSI

Rusia konfiskon pronën e degës

Para seancës së apelit, një gazetar, një studiues në fushën e fesë dhe dy avokatë Dëshmitarë demaskojnë konfiskimin e padrejtë që Rusia i bën pronës së një shoqate të huaj.

ITALI

Intervistë me Antonio Pinën, Profesor në mjekësi

«Nuk mendoj se duhet të bëjmë dallime në bazë të besimit fetar. Ka edhe pacientë që nuk janë Dëshmitarë e megjithatë nuk duan transfuzion gjaku.»

ITALI

Intervistë me mjekun Luka P. Velterti

«Është rritur ndjeshëm prirja për të përdorur më pak transfuzione gjaku —dhe, sigurisht, jo vetëm kur bëhet fjalë për pacientë Dëshmitarë, por për pacientë në të gjithë botën—sepse ka gjithnjë e më shumë prova se një ulja e numrit të transfuzioneve sjell një rezultat më të mirë.»

ITALI

Intervistë me Masimo P. Frankin, Profesor në mjekësi

«Në aspektin e karrierës profesionale, u jam mirënjohës Dëshmitarëve të Jehovait. Ata kanë bërë që unë, edhe pse një mjek konvencional, të shqyrtoj mundësinë dhe rëndësinë e pakësimit të përdorimit të gjakut.»

ITALI

Mjekësia pa gjak: Konferencë historike në Universitetin e Padovës

Historikisht, transfuzioni i gjakut është konsideruar i padëmshëm dhe i vetmi trajtim mjekësor jetëshpëtues për pacientë që duhet t’u nënshtrohen procedurave komplekse mjekësore ose kirurgjike. Kjo hipotezë u vu në pikëpyetje nga shumë folës në këtë konferencë.

RUSI

Autoritetet ruse përpiqen të konfiskojnë pronën e Dëshmitarëve të Jehovait

Në Gjykatën e Qytetit të Shën-Pjetërburgut do të nisë seanca e apelimit të Dëshmitarëve të Jehovait kundër vendimit për të konfiskuar ish-zyrën e tyre kombëtare në Rusi.

LAJME NDËRKOMBËTARE

Në maj 2018 Dëshmitarët e Jehovait nisin kongreset e përvitshme

Para këtij rasti special, Dëshmitarët përreth botës do të marrin pjesë në një fushatë globale për të ftuar publikun në këtë event falas.