Mëngjesin e 7 qershorit 2018, gratë e 10 nga 17 Dëshmitarët e burgosur në Rusi, i dërguan një letër të hapur Mikail Fedotovit, këshilltar i presidentit Putin dhe kryetar i Këshillit Presidencial për Shoqërinë Civile dhe për të Drejtat e Njeriut.