Kalo te përmbajtja

Arrijmë synimet

Dëshmitarët e Jehovait kanë parë si i ka ndihmuar Bibla të forcojnë besimin dhe të arrijnë synimet.

Kemrën gjeti jetën më fantastike

A do që të kesh një jetë shpërblyese? Kemrën tregon si gjeti një jetë plot kuptim në një vend që s’e priste.

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer

Shumë motra beqare që kanë shërbyer në një vend tjetër, në fillim ngurronin të transferoheshin. Ku e gjetën guximin që u duhej? Çfarë kanë mësuar nga shërbimi në një vend tjetër?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—Në Brazil

Lexoni përvojat inkurajuese të disave që u transferuan në një vend tjetër për t’i shërbyer më plotësisht Perëndisë.

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—Në Bullgari

Çfarë vështirësish lindin kur transferohesh për të predikuar në një vend të huaj?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—në Ganë

Ata që zgjedhin të shërbejnë atje ku ka më tepër nevojë për lajmëtarë të Mbretërisë kanë shumë sfida, ama edhe shumë shpërblime.

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—Në Guajanë

Çfarë gjërash praktike mund të mësojmë nga ata që kanë shërbyer aty ku ka më tepër nevojë? Nëse ke dëshirë të shërbesh në një vend të huaj, si mund të përgatitesh edhe ti?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—Në Madagaskar

Takoni disa lajmëtarë që nuk po kursehen për të ndihmuar të përhapet mesazhi për Mbretërinë anekënd territorit të paanë të Madagaskarit.

U paraqitën për të shërbyer vullnetarisht—Në Mikronezi

Lajmëtarë nga vende të tjera që shërbejnë në këta ishuj të Paqësorit shpesh përballen me tri vështirësi. Si ia dalin këta lajmëtarë të Mbretërisë?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer​—Në Mjanmar

Pse shumë Dëshmitarë të Jehovait lanë vendlindjen e po ndihmojnë në veprën e korrjes në Mjanmar?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—në Nju-Jork

Çfarë e nxiti një çift të suksesshëm të transferohej nga shtëpia e ëndrrave në një apartament të vogël?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—Në Norvegji

Si u nxitën nga një pyetje e papritur të shërbenin atje ku ka më tepër nevojë për lajmëtarë?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—në Oqeani

Si u kanë bërë ballë sfidave Dëshmitarët e Jehovait që shërbejnë në Oqeani, një nga vendet ku ka më tepër nevojë?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer në Filipine

Mëso çfarë i shtyu disa të linin punën, të shisnin plaçkat dhe të transferoheshin në vende të thella në Filipine.

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—Në Rusi

Lexoni për disa beqarë e të martuar që kanë shkuar në Rusi për të shërbyer atje ku ka më tepër nevojë. Ata kanë mësuar të mbështeten edhe më shumë te Jehovai.

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—në Tajvan

Më shumë se 100 Dëshmitarë të Jehovait janë transferuar në Tajvan që të shërbejnë ku nevoja për lajmëtarë të Mbretërisë është e madhe. Kënaqu me përvojat e tyre dhe shiko disa sugjerime për t’ia dalë mbanë.

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer​—në Turqi

Në 2014-n, Turqia u bë qendra e një fushate speciale predikimi. Pse u organizua kjo fushatë? Cilat ishin rezultatet?

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—Në Afrikën Perëndimore

Çfarë i nxiti disa evropianë të transferoheshin në Afrikën Perëndimore, dhe si u vajti puna?

Vendosëm të thjeshtonim jetën

Një fjalim në një asamble e ndihmoi një çift në Kolumbi të analizonin përparësitë në jetën e tyre.

Ç’desha që erdha këtu!

Lexo se si një misionare në Benin mësoi gjuhën e shenjave për të ndihmuar ata që nuk dëgjojnë t’i afrohen Perëndisë.

Ja çfarë zgjodha që fëmijë

Një djalosh nga Kolumbus, Ohajo, SHBA vendosi të mësonte gjuhën kamboxhiane. Pse? Si ka ndikuar ky vendim në të ardhmen e tij?