Kalo te përmbajtja

Përballojmë vështirësitë

Dëshmitarët e Jehovait janë të bindur se mund të jenë të lumtur dhe të kënaqur, pavarësisht nga problemet shëndetësore dhe paaftësitë fizike.

Shërbimi ndaj Perëndisë është ilaç për të

Onesmusi kishte lindur me osteogjenezë të paplotë ose sëmundjen e kockave të brishta. Si i kanë dhënë zemër premtimet e Perëndisë në Bibël?

Gjej forcë në dobësi

Një grua e destinuar të jetojë në një karrige me rrota, gjen «fuqi përtej asaj që është normale» falë besimit.

Jehovai më ka dhënë më tepër se ç’meritoj

Feliks Alarkoni gjeti qëllimin e vërtetë të jetës pas një aksidenti me motoçikletë që e la të paralizuar nga qafa e poshtë.

Për mua ka qenë gjë e mirë t’i afrohem Perëndisë

Kur ishte nëntë vjeçe, Sara Maiga nuk po rritej më fizikisht, por më vonë filloi të rritej frymësisht.

Gjeta shpresë kur pata nevojë më tepër se kurrë

Në moshën 20-vjeçare, Miklos Aleksa u paralizua gjatë një aksidenti tragjik. Si e ndihmoi Bibla të gjejë shpresë reale për një të ardhme më të mirë?

«Nëse Kingzli ia doli, edhe unë mund t’ia dal»

Kingzli nga Sri-Lanka kapërceu vështirësi të mëdha për të përmbushur një caktim që zgjati vetëm pak minuta.

Kur prekja i jep ngjyrë jetës

Xhejms Rajan, Dëshmitar i Jehovait, lindi i shurdhër dhe më vonë u bë edhe i verbër. Çfarë i ka dhënë kuptim jetës së tij?

Mungesa e dëgjimit s’më ka penguar të mësoj të tjerët

Edhe pse s’dëgjon, Uollter Markini ka pasur një jetë të lumtur e shpërblyese në shërbim të Perëndisë Jehova.

Sytë e Kajros—Mënyra e tij që ta adhurojë e t’i shërbejë Zotit

Megjithëse i sëmurë me formën më të rëndë të paralizës cerebrale, Kajro gëzon një jetë të lumtur e domethënëse.

Përqafoj të vërtetën biblike pa duar e krahë

Një djalë pësoi një aksident që e gjymtoi, e megjithatë gjen arsye për të besuar se ka një Krijues.

«Nuk e mbaj mendjen te sëmundja»

Ku e gjen forcën Eliza për të përballuar dhembjen e një sëmundjeje kronike e madje ndonjëherë edhe të harrojë se është e sëmurë?

Nuk hoqi dorë nga bindjet e saj

Song Hi Kangu përballoi me sukses një gjendje të rëndë shëndetësore në moshën 14-vjeçare.