Kalo te përmbajtja

Bibla të ndryshon jetën

Njerëz nga vende të ndryshme tregojnë si ua ka përmirësuar jetën Fjala e Perëndisë.

Jetë kuptimplotë

Huan Pablo Hermenjo: Jehovai më dha një jetë plot kuptim

Ngjarjet traumatike mund të kenë ndikim për një kohë të gjatë te ne. Pavarësisht nga fëmijëria e vështirë, mëso si Huan Pablo gjeti paqe, gëzim dhe qëllim të vërtetë në jetë.

Xhoni dhe Gideoni: Dikur armiq, tani vëllezër

Në disa vende urrejtja raciale është pjesë e jetës së përditshme. Mëso si i kapërcyen këto paragjykime dy burra në Afrikën e Jugut.

Kur do të triumfojë dashuria besnike mbi urrejtjen?

Të kapërcesh paragjykimet mund të jetë e vështirë. Shiko se si një jude dhe një palestinez ia kanë dalë mbanë t’i kapërcejnë.

Më lanë pa fjalë përgjigjet e qarta e logjike të Biblës

Ernest Loedi gjeti përgjigje për disa nga pyetjet më të rëndësishme të jetës. Përgjigjet e qarta të Biblës i dhanë shpresë të vërtetë për të ardhmen.

Tri pyetje që më ndryshuan jetën

Kur mësuesja dhe nxënësja ndryshuan rolet, Doris Eldredi gjeti përgjigje bindëse për pyetjet që kishte për jetën.

Nuk doja të vdisja!

Ivona Kuari pyeti: «Pse jetoj?» Përgjigjja e kësaj pyetjeje i ndryshoi jetën.

Jehovai ka bërë shumë për mua

Ç’e vërtetë biblike e ndihmoi Kristëllin, viktimë e abuzimit seksual në fëmijëri, që të lidhte miqësi me Perëndinë dhe të gjente kuptim të vërtetë në jetë?

S’kam më turp nga vetja

Mëso se si Izrael Martínezi kapërceu ndjenjat e inferioritetit të rrënjosura thellë dhe fitoi respektin për veten.

Më në fund bashkohem me babanë!

Mëso pse Renéja nisi drogën e alkoolin dhe si arriti të çlirohej prej tyre një herë e mirë.

Tani e ndiej se mund t’i ndihmoj të tjerët

Hulio Korjo pësoi një aksident tragjik dhe mendonte se Zoti nuk donte t’ia dinte për të. Shkrimi te Dalja 3:7 e ndihmoi të ndryshonte pikëpamje.

Isha epiqendra e jetës sime

Kristof Baueri iu përkushtua leximit të Biblës gjatë një udhëtimi transoqeanik në një varkë të vogël. Çfarë mësoi?

Doja të luftoja padrejtësitë

Rafika iu bashkua një grupi revolucionar për të luftuar padrejtësitë. Por ajo zbuloi premtimin e Biblës për paqe dhe drejtësi nën sundimin e Mbretërisë së Perëndisë.

«Nuk mendoj më se duhet ta ndryshoj unë botën»

Si e ndihmoi studimi i Biblës një aktivist social të kuptonte çfarë do ta ndryshojë vërtet botën?

Kur hoqa dorë nga ushtria

Shih si mesazhi ngushëllues i Biblës e ndihmoi Sindin ta ndryshonte personalitetin agresiv.

Mendoja se nuk kishte Zot

Si arriti ta vlerësonte Biblën dikush që në rini u modelua nga ateizmi dhe komunizmi?

Bibla të ndryshon jetën—nëntor 2012

Si gjeti lumturi të vërtetë një grua me karrierë të suksesshme, një bixhozçi dhe një i zhgënjyer nga jeta?

Ndryshojnë bindjet

«Kisha më shumë pyetje se përgjigje»

Çfarë e bindi Marion, një ish-pastor, se Dëshmitarët e Jehovait mësojnë të vërtetën për Biblën?

E vërteta nga Bibla shoi etjen time për përgjigje

Maili Gyndeli humbi besimin te Zoti kur i vdiq i ati. Si e gjeti fenë e vërtetë dhe si gjeti paqe të brendshme?

Ata përdornin Biblën për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje

Isolina Lamela ishte murgeshë katolike dhe më pas aktiviste komuniste, por u zhgënjye nga të dyja këto. Më vonë takoi Dëshmitarët e Jehovait të cilët e ndihmuan me anë të Biblës të gjente qëllimin e vërtetë të jetës.

Hoqa dorë nga feja

Tomi donte të besonte te Zoti, por u zhgënjye nga feja dhe ritet mekanike. Shih si studimi i Biblës e ndihmoi të gjente shpresë.

«Jehovai nuk më kishte harruar»

Kjo grua që ishte fetare e flaktë më në fund i gjeti përgjigjet nga Shkrimet se përse vdesim dhe çfarë ndodh pas vdekjes. Mëso si ia ndryshoi jetën e vërteta.

«Ëndërroja të bëhesha prift»

Që i vogël, Roberto Paçeko synonte të bëhej prift katolik. Zbulo se çfarë ia ndryshoi jetën.

«Donin që ta zbuloja vetë çfarë thotë vërtet Bibla»

Luis Alifonsoja donte të bëhej misionar mormon. Si ia ndryshoi studimi i Biblës jetën dhe synimet e tij?

Droga dhe alkooli

«Nuk jam më skllav i dhunës»

Ditën e parë në punën e re, një koleg pyeti Majkëll Kenzëllin: «A mendon se Perëndia është përgjegjës për vuajtjet në botë?» Kjo ishte një pikë kthese për të.

Jeta po më shkiste nga duart!

Solomoni shkoi në Shtetet e Bashkuara, për një jetë më të mirë. Megjithatë filloi të merrte drogë dhe përfundoi në burg. Çfarë e ndihmoi të hiqte dorë nga veset?

Rrugët u bënë shtëpia ime

Antonio bënte një jetë pa qëllim ngaqë ishte zhytur në botën e pështirë të dhunës, drogës dhe të alkoolit. Çfarë e ndihmoi të ndryshonte?

Mësova të respektoja gratë dhe veten

Xhozef Erenbogeni lexoi diçka në Bibël që e ndihmoi të hiqte dorë nga dhuna, droga dhe duhani.

«Fillova të mendoja seriozisht si do t’i vente filli jetës sime»

Lexo si e ndihmuan parimet biblike dikë që të hiqte zakonet dhe të ndryshonte mënyrën e të menduarit dhe t’i pëlqente Perëndisë.

M’u neverit jeta që bëja

Dmitri Korshunov ishte i alkoolizuar, por pastaj nisi të lexojë Biblën çdo ditë. Çfarë e shtyu të bënte ndryshime të mëdha në jetën e tij?

Bibla të ndryshon jetën—Tetor 2012

Si arritën dy njerëz t’i linin veset, ku përfshihej alkooli dhe droga, e të bëheshin vërtet të lumtur?

«Më në fund kam gjetur lirinë e vërtetë.»

Mëso si e ndihmoi Bibla një të ri të linte duhanin, drogat dhe alkoolin.

Krimi dhe dhuna

«Nuk jam më njeri mizor»

Çfarë e nxiti Sebastien Kajirën të hiqte dora nga sjellja e tij e dhunshme dhe imorale?

«Po ia hapja varrin vetes»

Çfarë e nxiti anëtarin e dikurshëm të një bande në Salvador të ndryshonte kryekëput jetën?

Tani i shoh ndryshe njerëzit

Sobantu studioi të vërtetat e Biblës dhe braktisi stilin e dhunshëm të jetës. Ai tani viziton fqinjët për t’u mësuar atyre për një botë pa krime dhe gangsterë.

Kisha temperament shpërthyes

Një ish-pjesëtar bande beson se njeriu që është sot, dëshmon për fuqinë transformuese të Biblës. Tani gëzon një marrëdhënie të ngushtë me Perëndinë.

Vloja nga inati dhe isha i dhunshëm

Çfarë e bëri një rrugaç ta ndryshonte kryekëput personalitetin?

Më jep veç një vit paqe e lumturi

Alen Broxhio u prek thellë nga shkrimi biblik i 1 Gjonit 1:9.

Mendoja se po e shijoja jetën në maksimum

Pavel Pizara ishte i dhunshëm, merrte drogë dhe rendte pas karrierës në fushën ligjore—të gjitha këto njëkohësisht. Pika e kthesës erdhi kur bëri sherr me tetë çuna.

Jeta ime po shkonte keq e më keq

Stefan Mekdouelli ishte një i ri i dhunshëm, por vendosi të ndryshonte jetën pasi hoqi dorë nga një vrasje.

Mësova se Jehovai tregon mëshirë dhe fal

Për Normand Peletiénë, t’i mashtronte njerëzit ishte si drogë. Por derdhi lot kur lexoi një varg nga Bibla.

Po luftoja sipas mënyrës sime kundër padrejtësive dhe dhunës

Antuan Tumá u bë profesionist i kung fu-së, por shkrimi te 1 Timoteut 4:8 i ndryshoi jetën.

Nuk shkoja gjëkundi pa armë

Anunciato Lugará ishte një gangster i dhunshëm, por një mbledhje në Sallën e Mbretërisë i ndryshoi jetën.

«Shumë veta më urrenin»

Mëso se si me ndihmën e Biblës një njeri i dhunshëm u bë paqedashës.

Sportet, muzika dhe zbavitja

Dukej sikur kisha arritur gjithçka

Stefani ishte një muzikant i ri, i suksesshëm dhe i famshëm, por ndihej bosh e i pakënaqur. Si gjeti lumturi dhe qëllim të vërtetë në jetë?

Trofeu më i rëndësishëm i jetës sime

Çfarë e shtyu një tenist profesionist të bëhej predikues i Biblës?

Dështova shumë herë derisa ia dola mbanë

Si hoqi dorë nga vesi i pornografisë një burrë dhe si gjeti paqe mendore?

«Sjellja ime ishte brutale»

Ndonëse kishte sukses në industrinë e muzikës, Esau e dinte që jeta e tij s’kishte shumë kuptim. Zbulo si e gjeti lumturinë e vërtetë ky muzikant i rrymës heavy-metal.

Forca vjen kur i shërben Jehovait

Një varg nga Bibla i dha siguri Herkulit se mund ta zëvendësonte personalitetin agresiv me një të ri që është më i qetë dhe më i dashur.

E doja bejzbollin më shumë se çdo gjë

Samuel Hamiltoni donte sportin më shumë se çdo gjë, por studimi i Biblës i ndryshoi jetën.

Premtimi për një tokë parajsore më ndryshoi jetën

Jeta e Ivars Vigulisit vërtitej rreth famës, lavdisë dhe emocioneve të forta të garave me motor. Si ndikoi e vërteta biblike në jetën e tij?