Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

ZGJOHUNI! Nr. 1 2017 | Depresioni tek adoleshentët—Pse ndodh? Çfarë ndihmon?

Sipas të dhënave, numri i adoleshentëve të diagnostikuar me depresion po rritet në shkallë alarmante.

Ç’mund të bëhet për këtë problem?

Ky numër i revistës Zgjohuni! jep disa sugjerime për adoleshentët që vuajnë nga depresioni, si dhe për prindërit e tyre, që t’u japin fëmijëve mbështetjen dhe ndihmën e duhur.

 

TEMA KRYESORE

Depresioni tek adoleshentët—Pse ndodh? Çfarë ndihmon?

Mëso të dallosh shenjat, simptomat e shkaqet e mundshme. Si mund të ndihmojnë prindërit dhe të tjerët?

Dhurata e buzëqeshjes—Mos e kurse!

Buzëqeshjet e sinqerta—qoftë nga miqtë, qoftë nga të panjohurit—janë ngjitëse dhe ngjallin ndjenja pozitive.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Aborti

Çdo vit bëhen qëllimisht mbi 50 milionë aborte. Çfarë është aborti: zgjedhje personale apo çështje morale?

«Na preku ajo lloj dashurie»

Të shtunën më 25 prill 2015 një tërmet vdekjeprurës tronditi Nepalin. Menjëherë pas tij, Dëshmitarët e Jehovait treguan se të krishterët e vërtetë janë të dashur e japin ndihmë praktike.

NDIHMË PËR FAMILJEN

Si të tregosh vlerësim?

Kur burri e gruaja bëjnë përpjekje të vënë re e të shprehin vlerësim për cilësitë e mira të njëri-tjetrit, lidhja e tyre bëhet më e fortë. Ç’mund të të ndihmojë të kesh më shumë vlerësim?

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Mburoja e dyfishtë termike e milingonës së argjendtë sahariane

Ky insekt njihet si një nga gjallesat që e durojnë më shumë nxehtësinë. Ç’e ndihmon milingonën e argjendtë të mbijetojë në temperatura ekstreme?

Artikuj të tjerë online

Si ta përballoj ankthin?

Gjashtë këshilla që do të të ndihmojnë që ankthi të të bëjë mirë e jo të të dëmtojë.

A ndihmojnë Dëshmitarët e Jehovait në rast katastrofash?

Mëso si japim ndihmë praktike në rast katastrofash, si për bashkëbesimtarët, edhe për të tjerët.