Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

KULLA E ROJËS nëntor 2015 | Çfarë mendon Zoti për luftën?

Ajo që thotë Bibla mund të të habisë.

TEMA KRYESORE

Çfarë mendon Zoti për luftën?

Shumë kohë më parë Perëndia i tha popullit të tij të luftonte. Kurse më vonë Jezui i mësoi njerëzit t’i donin armiqtë. Çfarë ndryshoi?

TEMA KRYESORE

Pikëpamja e Zotit për luftën në lashtësi

Tri aspekte që i dallonin luftërat e autorizuara nga Perëndia.

TEMA KRYESORE

Pikëpamja e Zotit për luftën në shekullin e parë

Ndonëse pikëpamje e Zotit për luftën ishte e njëjta, një ngjarje domethënëse tregoi se diçka kishte ndryshuar.

TEMA KRYESORE

Pikëpamja e Zotit për luftën sot

Së shpejti Zoti do të bëjë një luftë që do t’u japë fund të gjitha luftërave.

A e dini?

Pse u rruajt Jozefi para se të shkonte te faraoni? Kur Bibla thotë se babai i Timoteut ishte «grek», a do të thotë se kishte prejardhje greke?

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

Mendoja se po e shijoja jetën në maksimum

Pavel Pizara ishte i dhunshëm, merrte drogë dhe rendte pas karrierës në fushën ligjore—të gjitha këto njëkohësisht. Pika e kthesës erdhi kur bëri sherr me tetë çuna.

IMITONI BESIMIN E TYRE

«Biri im i dashur dhe i besueshëm në Zotërinë»

Çfarë e ndihmoi Timoteun të kapërcente ndrojtjen e të bëhej një mbikëqyrës i krishterë i shkëlqyer?

Përgjigje për pyetje biblike

Nëse të vdekurit do të ringjallen, ku do të jetojnë?

Artikuj të tjerë online

Çfarë është beteja e Harmagedonit?

Fjala Harmagedon gjendet vetëm një herë në Bibël, por Shkrimet e Shenjta i referohen shpesh kësaj beteje.