Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

KULLA E ROJËS tetor 2015 | A sjell ndonjë të mirë lutja?

Një shkrimtar shprehu pikëpamjen se lutja është thjesht një formë terapie psikologjike. A është vërtet kështu?

TEMA KRYESORE

Pse luten njerëzit?

Mbase do të habitesh se për çfarë luten njerëzit.

TEMA KRYESORE

A i dëgjon kush lutjet?

Që lutjet të dëgjohen, duhet të plotësojnë dy kushte të rëndësishme.

TEMA KRYESORE

Pse Perëndia na fton t’i lutemi?

Ajo na sjell të mira që nuk mund të na i sjellë asgjë tjetër.

TEMA KRYESORE

Lutja—Ç’të mirë të sjell?

Ç’mund të presësh nëse lutesh rregullisht?

A e dini?

Çfarë sfidash hasi Herodi gjatë rindërtimit të tempullit në Jerusalem? Pse menduan banorët e Maltës se apostulli Pavël ishte vrasës?

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

Tani e ndiej se mund t’i ndihmoj të tjerët

Hulio Korjo pësoi një aksident tragjik dhe mendonte se Zoti nuk donte t’ia dinte për të. Shkrimi te Dalja 3:7 e ndihmoi të ndryshonte pikëpamje.

A mund ta gjejmë vërtet Perëndinë?

Ka disa gjëra për Perëndinë që, edhe pse të pakonceptueshme, mund të të ndihmojnë ta njohësh më mirë.

MENÇURI NGA LASHTËSIA PËR JETËN SOT

Të falim bujarisht

A do të thotë gatishmëria për të falur se miratojmë sjelljen e keqe apo se nuk jemi lënduar?

Përgjigje për pyetje biblike

Kush mund ta zhdukë varfërinë?

Artikuj të tjerë online

Çfarë thotë Bibla për origjinën e Hallouinit?

A është thjesht një argëtim i padëmshëm Hallouini apo është diçka tjetër?