KULLA E ROJËS Korrik 2014 | Pse u ndodhin të këqija njerëzve të mirë?

A e ka fajin Perëndia? Mos e ka fajin karma e keqe? A ka ndonjë mënyrë për të shpëtuar nga vuajtjet dhe nga ligësia?

TEMA KRYESORE

E keqja është përhapur shumë!

Nëse ekziston një Perëndi i plotfuqishëm, pse nuk i mbron njerëzit e mirë nga e keqja?

TEMA KRYESORE

Njerëzve të mirë u ndodhin të këqija—Pse?

Bibla tregon tri shkaqe kryesore për vuajtjet e njerëzve.

TEMA KRYESORE

Çfarë do të bëjë Perëndia me ligësinë?

A të pëlqen të jetosh në një botë ku njerëzve të mirë nuk do t’u ndodhin të këqija?

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

Nuk shkoja gjëkundi pa armë

Anunciato Lugará ishte një gangster i dhunshëm, por një mbledhje në Sallën e Mbretërisë i ndryshoi jetën.

Si duhet t’i disiplinosh fëmijët?

Bibla përshkruan tri elemente të disiplinës së efektshme.

A e dini?

Si i izolonin ndërtuesit e lashtë mjetet e lundrimit? Si i ruanin peshqit në antikitet?

A mund ta shohësh Perëndinë e padukshëm?

Mëso si të shohësh me «sytë e zemrës».

Përgjigje për pyetje biblike

A është lutja thjesht një mënyrë për të kërkuar ndihmë?