KULLA E ROJËS Prill 2014 | A duhet të lutesh?

Nëse Perëndia e di tashmë për çfarë kemi nevojë, a duhet vërtet të lutemi? Bibla i përgjigjet kësaj pyetjeje.

TEMA KRYESORE

Pse luten njerëzit?

Shumë veta nuk besojnë te Perëndia, por prapëseprapë luten. Pse?

TEMA KRYESORE

A duhet të lutesh?

Perëndia mund t’u përgjigjet lutjeve pa kryer ndonjë mrekulli.

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

Ata përdornin Biblën për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje

Isolina Lamela ishte murgeshë katolike dhe më pas aktiviste komuniste, por u zhgënjye nga të dyja këto. Më vonë takoi Dëshmitarët e Jehovait të cilët e ndihmuan me anë të Biblës të gjente qëllimin e vërtetë të jetës.

Mund t’i rezistosh tundimit!

Tre hapa që të ndihmojnë të zhvillosh forcë vullneti.

A e dini?

Çfarë mundësish kishte një skllav i arratisur në Romën e lashtë? Pse e purpurta tirase ishte boja më e shtrenjtë në botë?

Tomas Emlini—Blasfemues apo mbrojtës i së vërtetës?

Kërkimet e tij për Biblën e futën në konflikt jo vetëm me Kishën e Irlandës, por edhe me gjykatën e mbretëreshës.

Përgjigje për pyetje biblike

Jezui do të sjellë paqen në tokë.

Artikuj të tjerë online

Cili është kuptimi i jetës?

A ke pyetur ndonjëherë: «Cili është kuptimi i jetës?» Mëso si i përgjigjet Bibla kësaj pyetjeje.