KULLA E ROJËS Maj 2013 | A është mizor Perëndia?

Katastrofat natyrore që shohim sot dhe gjykimet hyjnore që dokumenton Bibla i nxitin disa të vënë në dyshim motivet e Perëndisë. A tregojnë vërtet faktet se Perëndia është mizor?

TEMA KRYESORE

Pse thonë njerëzit se Perëndia është mizor?

Shumë njerëz mendojnë se Perëndia është mizor ose indiferent. Çfarë thotë Bibla?

TEMA KRYESORE

Katastrofat natyrore—A tregojnë se Perëndia është mizor?

Meqë Perëndia i vërtetë e urren mizorinë, pse i lejon katastrofat natyrore të marrin jetë të pafajshme?

TEMA KRYESORE

Gjykimet hyjnore—A ishin mizore?

Për të kuptuar këtë pyetje, shqyrto dy shembuj të gjykimit hyjnor në Bibël—Përmbytjen e ditëve të Noesë dhe shfarosjen e kananitëve.

TEMA KRYESORE

A do t’i besosh Perëndisë?

Zbulo çfarë kënaqësie është ta njohësh Perëndinë si një Mik të besuar.

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

«Ëndërroja të bëhesha prift»

Që i vogël, Roberto Paçeko synonte të bëhej prift katolik. Zbulo se çfarë ia ndryshoi jetën.

SI TË KENI LUMTURI NË FAMILJE

Problemet në familjet me njerk

Si mund t’i ndihmojnë parimet biblike njerkët që të kenë marrëdhënie të mira me miqtë, të afërmit, madje edhe me ish-bashkëshortët?

AFROJUNI PERËNDISË

A interesohet vërtet Jehovai për ty?

A e ke të vështirë të besosh se Perëndia të vlerëson ty si individ? Fjalët e Jezuit te Gjoni 6:44 japin dëshmi të interesimit të Perëndisë.

Përgjigje për pyetje biblike

A i fal Perëndia edhe mëkatet e rënda? Ç’duhet të bëjmë që të fitojmë miratimin e Perëndisë?

Artikuj të tjerë online

A mendojnë Dëshmitarët e Jehovait se janë të vetmit që do të shpëtojnë?

Bibla shpjegon se cilët kanë mundësinë të shpëtojnë.