KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Shkurt 2015

Ky numër përmban artikujt e studimit për javët 6 prill deri 3 maj 2015.

Një surprizë për Japoninë

Në Japoni doli libri me titull ‘Bibla—Ungjilli sipas Mateut’. Çfarë veçorish ka? Pse u përgatit?

Të imitojmë përulësinë dhe zemërbutësinë e Jezuit

1 Pjetrit 2:21 na udhëzon të ndjekim me kujdes gjurmët e Jezuit. Si mund ta imitojmë përulësinë dhe zemërbutësinë e Jezuit, edhe pse jemi të papërsosur?

Të imitojmë guximin dhe aftësinë dalluese të Jezuit

Falë Biblës mësojmë ç’lloj personi është Jezui. Shiko si mund të ndjekim me kujdes gjurmët e tij duke imituar guximin dhe aftësinë e tij dalluese.

Mbaje ndezur zellin për shërbimin

E dimë se predikimi i lajmit të mirë është vepra më e rëndësishme që mund të bëjmë sot. Si mund ta ruajmë e madje ta shtojmë zellin për shërbimin?

Përgatitën kombet për ‘mësimin e Jehovait’

Sa sukses patën të krishterët e hershëm në predikimin e lajmit të mirë? Pse kjo vepër ishte më e kollajshme në shekullin e parë se në ndonjë kohë tjetër?

Jehovai na prin në veprën e mësimdhënies globale

Cilat gjëra i kanë ndihmuar kohët e fundit shërbëtorët e Jehovait ta predikojnë me sukses lajmin e mirë në mbarë botën?

Pyetje nga lexuesit

Ç’mund të bëhet për të ndihmuar vëllezërit dhe motrat që vuajnë nga ndjeshmëria ndaj aromave? Në cilat raste duhet ta mbulojë kokën një lajmëtare e Mbretërisë?

NGA ARKIVAT TANË

«Një stinë tepër e vyer»

Kulla e Rojës e Sionit e quante «një stinë tepër e vyer» periudhën e Përkujtimit dhe i nxiste lexuesit ta kujtonin vdekjen e Krishtit. Si mbahej Përkujtimi në ato kohë të hershme?