Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM nëntor 2013

Si të tregojmë mirënjohje për durimin e Perëndisë ndërsa presim që Jehovai të veprojë kundër këtij sistemi të lig? Si e kullotin sot kopenë e tyre tokësore Jehovai dhe Jezui?

«Jini vigjilentë në lidhje me lutjet»

Pse të krishterët e vërtetë duhet të luten vazhdimisht? Cilët nxjerrin dobi kur lutemi për të tjerët?

Si të ndihmojmë që të kujdesemi për nevojat e të tjerëve?

Mëso si përdoren kontributet për veprën mbarëbotërore të Dëshmitarëve të Jehovait për t’i ndihmuar të tjerët nga ana materiale dhe frymore.

Si të mbajmë «një qëndrim pritës»?

Cilat ngjarje do të sinjalizojnë fundin e periudhës së pritjes kur Jehovai do të veprojë kundër këtij sistemi të lig? Si mund të tregojmë mirënjohje për durimin e Perëndisë?

JETËSHKRIM

Shërbimi ndaj Perëndisë është ilaç për të

Onesmusi kishte lindur me osteogjenezë të paplotë ose sëmundjen e kockave të brishta. Si i kanë dhënë zemër premtimet e Perëndisë në Bibël?

Shtatë barinj, tetë dukë—Ç’kuptim kanë për ne sot?

Si treguan se ishin barinj të mirë Hezekia, Isaia, Mikea dhe princat e Jerusalemit? Cilët janë sot shtatë barinjtë dhe tetë dukët?

Bindjuni barinjve të Jehovait

Mbikëqyrësit janë emëruar nga fryma e shenjtë të kullotin kongregacionin e Perëndisë. Pse delet duhet t’i dëgjojnë pleqtë?

Barinj, imitoni barinjtë më të mëdhenj

Kur një pjesëtar i kongregacionit ka nevojë për ndihmë frymore, çfarë mbështetje mund t’i japin pleqtë? Si mund ta imitojnë pleqtë «bariun e shkëlqyer», Jezu Krishtin?

NGA ARKIVAT TANË

«Isha si breshka në guaskën e sajE kisha gjithmonë shtëpinë me vete»

Në fund të vitit 1929, sistemi ekonomik botëror hyri në Depresionin e Madh. Si e përballuan këtë krizë predikuesit në kohë të plotë?