Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM tetor 2013

Ky numër shqyrton dëshmi nga krijimi që tregojnë fuqinë e mençurinë e Krijuesit. Mëso edhe si veprojmë në përputhje me një nga lutjet e përzemërta të Jezuit.

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer në Filipine

Mëso çfarë i shtyu disa të linin punën, të shisnin plaçkat dhe të transferoheshin në vende të thella në Filipine.

Krijimi dëshmon për Perëndinë e gjallë!

Mëso si mund t’i ndihmojmë të tjerët të kuptojnë të vërtetën për Krijuesin si edhe të forcojmë besimin tonë tek ai.

«Shërbejini Jehovait si skllevër»

Ç’mund të bëjmë që të mos jemi skllevër të Satanait? Çfarë shpërblimesh ka për shërbimin besnik si skllevër të Jehovait?

JETËSHKRIM

Mbështetja te Jehovai ka qenë shpërblyese

Malkolm dhe Grejs Aleni i kanë shërbyer Jehovait për më se 75 vjet. Lexo se si kanë mësuar se Jehovai bekon ata që mbështeten tek Ai.

Mësime nga një lutje e përgatitur mirë

Ç’mësime mund të nxjerrim nga lutja e levitëve? Si mund t’i bëjmë më domethënëse lutjet tona?

Të veprojmë në përputhje me lutjen e përzemërt të Jezuit

Kur Jezui u lut, vendosi vullnetin e Jehovait para kërkesave personale. Si mund të veprojmë në përputhje me lutjen e tij?

A mund të bësh më shumë për t’i paralajmëruar të tjerët?

Mëso si kanë përfituar disa nga çdo mundësi për të dhënë dëshmi gjatë aktiviteteve të përditshme.