Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Shtator 2013

Ky numër do të shqyrtojë si të marrim vendime të mençura, si të forcojmë marrëdhënien me Perëndinë Jehova dhe si të nxjerrim dobi nga përkujtuesit e Tij

Le të përfitojmë nga kontrastet

Jezui i përdori shpesh kontrastet. Mëso si mund t’i përdorim për t’i ndihmuar të tjerët të njohin të vërtetën biblike.

Përkujtuesit e Jehovait janë të denjë për besim

Jehovai gjithnjë ka përdorur përkujtues për t’i prirë dhe për të drejtuar popullin e tij. Pse mund të kemi besim te përkujtuesit e Perëndisë sot?

T’i bëjmë përkujtuesit e Jehovait ngazëllimin e zemrës

A kënaqemi duke zbatuar urdhërimet e Jehovait apo ndonjëherë i shohim si një barrë? Si mund të forcojmë besimin te përkujtuesit e tij?

A jeni transformuar?

Pse të gjithë të krishterëve duhet t’u interesojë ‘shndërrimi’ ose transformimi? Çfarë përfshin dhe si mund t’ia dalim mbanë?

Të marrim vendime me mençuri

Si mund të sigurohemi se vendimet që kemi marrë janë në përputhje me vullnetin e Perëndisë? Si mund t’i çojmë deri në fund vendimet e marra?

Shërbimi si pionier forcon marrëdhënien tonë me Perëndinë

Shqyrto tetë mënyra se si shërbimi në kohë të plotë mund të ta forcojë marrëdhënien me Jehovain. Çfarë mund të të ndihmojë të vazhdosh në këtë formë shërbimi shpërblyes?

Pyetje nga lexuesit

Pse Jezui nuk i mbajti dot lotët para se ta ringjallte Lazarin, siç përshkruhet te Gjoni 11:35?