Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Prill 2016

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 30 maj deri 26 qershor 2016.

A është shërbimi yt si vesa?

Si mund të jetë shërbimi yt i butë, freskues dhe jetëdhënës?

Besimi i patundur sjell miratimin e Perëndisë

Ç’mësime nxjerrin të krishterët nga tregimi biblik për Jefteun dhe të bijën?

A po e përdor me mençuri imagjinatën?

Ajo mund të të futë në telashe ose mund të të bëjë njeri më të mirë.

«Lejoni që qëndrueshmëria ta kryejë plotësisht punën e saj»

Cila çështje përfshihet kur ti has një sprovë qëndrueshmërie? Dhe cilët shembuj të shkëlqyer qëndrueshmërie mund të të japin forcë?

Pse duhet të mblidhemi bashkë për të adhuruar?

Pjesëmarrja jote në mbledhje ndikon te ti vetë, ndikon te të tjerët, ndikon edhe te Jehovai. A e kupton se si?

JETËSHKRIM

Ish-murgeshat bëhen vërtet motra në besim

Çfarë i nxiti të largoheshin nga manastiret dhe pastaj ta braktisnin katolicizmin?

Të mbajmë asnjanësinë mes një bote të përçarë

Katër çelësa si të përgatitesh për të përballuar sprova të papritura ndaj qëndrimit që mban sipas ndërgjegjes

Pyetje nga lexuesit

Çfarë janë ‘kapari’ dhe ‘vula’ që merr nga Perëndia çdo i krishterë i mirosur?