KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Mars 2016

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 2 deri 29 maj 2016.

Të rinj​—A jeni gati për pagëzimin?

Tri pyetje mund të të ndihmojnë të vendosësh.

Të rinj—Si mund të përgatiteni për pagëzimin?

Po sikur të mos jesh i sigurt nëse je gati të pagëzohesh? Apo ç’të themi nëse ti dëshiron të pagëzohesh, por prindërit mendojnë se duhet të presësh?

Bëj pjesën tënde për të forcuar unitetin e krishterë—Si?

Një vegim që gjendet në kapitullin 9 të Zbulesës thekson rëndësinë e unitetit mes nesh.

Jehovai i prin popullit të vet në udhën e jetës

Si mund të tregojmë se kërkojmë drejtim nga Jehovai?

A mund të japësh një dorë në kongregacionin tënd?

A mund të tregosh një frymë misionare edhe në kongregacionin ku je?

Imito qëndrimin e profetëve

Shembujt e Ezekielit, Jeremisë dhe Hozesë mund të na ndihmojnë kur jemi të lodhur, të shkurajuar ose kur marrim një caktim të vështirë.

Pyetje nga lexuesit

Kur ishte nën robërinë e Babilonisë së Madhe populli i Perëndisë? A e çoi realisht në tempull Satanai Jezuin kur e tundoi?