Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Dhjetor 2016

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 30 janar deri 26 shkurt 2017.

JETËSHKRIM

Si u bëra «çdo gjë për njerëz të çdo lloji»

Caktimet e shumta që ka pasur Denton Hopkinsoni që nga rinia e kanë ndihmuar të shohë se si dashuria e Jehovait përfshin njerëz të çdo lloji.

U liruat falë dashamirësisë së pamerituar

Mund të nxjerrësh shumë dobi duke shqyrtuar si të ka liruar Jehovai nga mëkati.

‘Ta mbash mendjen te fryma do të thotë jetë dhe paqe’

Kapitulli 8 i Romakëve jep këshilla që do të të ndihmojnë të fitosh shpërblimin që Jehovai vë para gjithë njerëzimit.

A ju kujtohet?

A i keni lexuar numrat e fundit të Kullës së Rojës? Provoni sa pyetjeve nga Bibla mund t’u përgjigjeni.

Hidhe gjithë ankthin tënd mbi Jehovain

Nganjëherë, shërbëtorët e Perëndisë i zë ankthi. Shiko katër hapa praktikë që mund të të ndihmojnë të përfitosh nga «paqja e Perëndisë».

Jehovai i shpërblen ata që e kërkojnë me ngulm

Si na sjell dobi shpresa se do të marrim një shpërblim nga Jehovai? Si i ka shpërblyer ai shërbëtorët e tij në të kaluarën, dhe si po e bën këtë sot?

Natyra e butë është udha e mençurisë

Edhe pse s’është e lehtë të ruash gjakftohtësinë kur të trajtojnë padrejtësisht, Bibla i nxit të krishterët të kenë natyrë të butë. Çfarë mund të të ndihmojë të kultivosh këtë cilësi që i pëlqen Perëndisë?

Treguesi i temave për Kullën e Rojës 2016

Një listë sipas kategorive me artikuj të nxjerrë në botimet e publikut dhe të studimit.