KULLA E ROJËS Nr. 3 2019 | Kaq është jeta?

Këtë pyetje e bëjnë shumë njerëz, dhe përgjigjja që pranon secili do të ndikojë thellë në jetën e tij.

Realiteti i trishtë i vdekjes

Sado që jemi përpjekur, deri tani nuk u kemi shpëtuar pasojave të plakjes dhe të vdekjes. Kaq është jeta?

Në kërkim të jetëgjatësisë

Disa biologë dhe gjenetistë po përpiqen të zbulojnë shkaqet e plakjes. Cilat kanë qenë rezultatet e kërkimeve?

Të projektuar për jetën pa fund

E kush nuk do të donte të kishte një jetë të gjatë dhe të lumtur?!

Pse plakemi dhe vdesim?

Perëndia nuk kishte si qëllim që njerëzit të vdisnin. Prindërit tanë të parë u krijuan me mendje dhe trup të përsosur; ata mund të ishin gjallë sot.

Si do të mposhtet vdekja armike?

Perëndia mori një masë të dashur që ta çlironte njerëzimin nga vdekja armike duke paguar një shpërblesë.

Si të kesh një jetë më të mirë?

Ekziston ‘një rrugë’ që duhet të ndjekësh. Kështu do të gëzosh jetën që po përgatit Perëndia për ata që e duan.

Shijoje jetën që tani!

Si mund të të ndihmojë drejtimi i Biblës të gjesh kënaqësi, të forcosh martesën ose të përballosh problemet me shëndetin?

Çfarë shprese ka për të vdekurit?

Bibla na tregon përgjigjen.