Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

KULLA E ROJËS Nr. 1 2017 | Nxirr më shumë dobi nga leximi i Biblës

SI MENDON?

A i ka ikur koha Biblës? Apo ka ende vlerë? Vetë Bibla thotë: «I gjithë Shkrimi është i frymëzuar nga Perëndia dhe i dobishëm.»​2 Timoteut 3:16, 17.

Ky numër i Kullës së Rojës jep shembuj të mençurisë praktike të Biblës dhe ofron sugjerime si të nxjerrësh sa më shumë dobi gjatë leximit të saj.

 

TEMA KRYESORE

Pse ta lexosh Biblën?

Si kanë nxjerrë dobi miliona duke lexuar Biblën?

TEMA KRYESORE

Si mund ta filloj?

Pesë sugjerime që do të ta bëjnë leximin e Biblës më të lehtë e më të këndshëm.

TEMA KRYESORE

Çfarë do ta bënte interesant?

Përkthimet, teknologjia, mjetet dhe metodat e ndryshme për ta lexuar Biblën, mund të ta bëjnë leximin e saj më përtëritës.

TEMA KRYESORE

Si ma përmirëson jetën Bibla?

Ky libër i lashtë përmban këshilla që ndikojnë shumë në jetën tonë.

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

Nuk doja të vdisja!

Ivona Kuari pyeti: «Pse jetoj?» Përgjigjja e kësaj pyetjeje i ndryshoi jetën.

IMITONI BESIMIN E TYRE

«I kishte pëlqyer Perëndisë»

Nëse të duhet të kujdesesh për familjen ose po lufton për të mbrojtur të drejtën, mund të mësosh nga besimi i Enokut.

Veçse një keqkuptim i vogël?

Mesazhi i Biblës është tepër i rëndësishëm për t’u keqkuptuar. Si ta kuptosh Biblën?

Çfarë thotë Bibla?

Bibla tregon jo vetëm shkakun e vuajtjeve, por edhe si do të marrin fund.

Artikuj të tjerë online

A ka mospërputhje në Bibël?

Shqyrto disa mospërputhje të dukje të Biblës dhe parimet që të ndihmojnë ta kuptosh saktë domethënien.