ZGJOHUNI! Tetor 2015 | 3 pyetje që njerëzit do të donin t’ia bënin Zotit

Shumë njerëz janë skeptikë ndaj fesë dhe të pakënaqur me përgjigjet e saj për pyetjet më të vështira të jetës. Por Bibla u jep përgjigje të kënaqshme pyetjeve që njerëzit i bëjnë shpesh.

TEMA KRYESORE

Tri pyetje që njerëzit do të donin t’ia bënin Zotit

Pse ekzistojmë? Pse i lë Zoti njerëzit të vuajnë? Pse gjithë kjo hipokrizi fetare?

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Lëkura përthithëse e hardhucës gjembaçe

Si e tërheq ujin lart kjo hardhucë nga këmbët deri në gojë?

PIKËPAMJA E BIBLËS

Evolucioni

A bie ndesh me shkencën historia e krijimit në Bibël?

VENDE DHE POPUJ

Vizitë në Uzbekistan

Mëso më tepër për Uzbekistanin dhe për ndryshimet e alfabetit të tij.

NDIHMË PËR FAMILJEN

Kur duhet të kthehesh në shtëpi

A ke jetuar më vete dhe ke pasur vështirësi? Përfito nga këto këshilla praktike për të rimarrë veten.

Kur sëmuret një njeriu yt i dashur

Vizitat mjekësore dhe shtrimi në spital mund të jenë shumë stresuese. Si mund t’ia bësh sa më të lehtë situatën një miku a një të afërmi?

NJË VËSHTRIM RRETH BOTËS

Në vëmendje të publikut—Familja

Cilat janë disa nga vështirësitë më të shpeshta që hasin familjet sot? Ku mund të gjejnë këshilla praktike?

Artikuj të tjerë online

Krijim apo evolucion?—Pjesa 1: Pse të besoj se Perëndia ekziston?

A do të doje t’ia shpjegoje të tjerëve me bindje të plotë se përse beson te Perëndia? Ja disa sugjerime se si mund t’i përgjigjesh dikujt që vë në pikëpyetje besimin tënd.

Krijim apo evolucion?​—Pjesa 2: Pse nuk duhet t’i besoj verbërisht evolucionit?

Dy fakte themelore tregojnë pse nuk duhet t’i besoj verbërisht.

Jehovai krijoi çdo gjë

A e di se kë bëri Jehovai në fillim? Mëso me Danielin në cilën radhë u krijuan gjërat.