Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

ZGJOHUNI! korrik 2015 | A e ke jetën nën kontroll?

A ndihesh sikur je pasagjer në makinën e jetës sate? Shih si mund të rimarrësh timonin.

TEMA KRYESORE

A e ke jetën nën kontroll?

Vështirësitë e papritura nuk ka pse të ta shkatërrojnë përgjithmonë jetën.

TEMA KRYESORE

Vështirësia kur nuk ke gjë në dorë

Katër këshilla që të ndihmojnë kur humb kontrollin përballë rrethanave që nuk varen nga ti.

TEMA KRYESORE

Vështirësia kur të gjithë presin prej teje

Nëse përpiqesh të bësh gjithçka, mund të mos arrish të bësh asgjë. Si të kesh sa më pak stres?

TEMA KRYESORE

Vështirësia kur ke ndjenja negative

A të kanë vënë përfund ndjenja të tilla, si ankthi, zemërimi a trishtimi? Shih disa hapa praktikë që të ndihmojnë t’i kapërcesh.

TEMA KRYESORE

A mund ta mbash jetën nën kontroll?

Të rimarrësh jetën nën kontroll mund të jetë më e thjeshtë sesa e mendon.

VENDE DHE POPUJ

Vizitë në Mongoli

Në «Vendin e qiejve të kaltër» banojnë nomadë që shquhen për mikpritje.

NDIHMË PËR FAMILJEN

Kur një lidhje merr fund

Si mund të bësh para pas një ndarjeje të dhembshme?

PIKËPAMJA E BIBLËS

Puna

A ka rëndësi çfarë pune bën?

Ç’duhet të dish për malarien

Nëse jeton në një vend ku malaria është e përhapur ose nëse po planifikon të shkosh atje, mund të mbrohesh.

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Nofulla e krokodilit

Krokodili kafshon tri herë më fort se luani dhe tigri, e megjithatë nofulla e tij është më e ndjeshme se mollëza e gishtit të njeriut. Si është e mundur?

Artikuj të tjerë online

Si ta largoj trishtimin?

Mëso ç’mund të bësh kur trishtimi të mbërthen në kthetrat e tij.

Është gabim të vjedhësh

Çfarë mendon Perëndia për vjedhjen? Lexo Daljen 20:15. Shiko videon dhe mëso më shumë me Danielin.