Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

ZGJOHUNI! maj 2015 | Shpresë për të pastrehët dhe për të varfrit

Bibla jo vetëm që i ndihmon që tani të pastrehët e të varfrit, por edhe parathotë se do të vijë një kohë kur nuk do të ketë më të pastrehë e të varfër.

NJË VËSHTRIM RRETH BOTËS

Në vëmendje të publikut—Azia

Ç’vështirësi hasin shtetet e Azisë kur bëhet fjalë për edukimin e mbrojtjen e shtetasve të vet? A ndihmon mençuria biblike?

TEMA KRYESORE

Shpresë për të pastrehët dhe për të varfrit

Sugjerime praktike nga Bibla mund t’ju ndihmojnë financiarisht dhe emocionalisht.

NDIHMË PËR FAMILJEN

Mësoji fëmijët të binden

Ti dhe fëmija yt, a ngecni në beteja ku secili është i vendosur në të vetën e duket se fiton gjithmonë fëmija? Shihni pesë këshilla që ju ndihmojnë.

«Zoti po na shëron plagët e zemrës»

Tri nga pengjet në shkollën e Beslanit më 2004 shpjegojnë si kanë arritur ta përballojnë tmerrin e asaj kasaphane.

PORTRETE NGA E KALUARA

El-Kuarizmi

Ky arab i shekullit të tetë ka meritën për ‘instrumentin matematikor më të rëndësishëm të shpikur ndonjëherë’.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Dhuna

Çfarë mendon Zoti për dhunën? A mund të ndryshojnë njerëzit e dhunshëm?

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Organi ndriçues i kallamarit bishtcung të Havait

Kjo gjallesë e krijon vetë dritën, por jo që të shohë apo ta shohin.

Artikuj të tjerë online

Të lutem dhe faleminderit

Danieli kupton se këto fjalë ndryshojnë gjithçka.