Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

ZGJOHUNI! maj 2014 | Stresi—Si ta përballosh?

Stresi mund të jetë i dobishëm, por vetëm nëse përballohet si duhet.

Një vështrim rreth botës

Temat përfshijnë: një rajon ku zbulohen çdo vit më shumë se 100 lloje të reja, kufiri i sugjeruar për shikimin e televizorit nga fëmijët dhe përparimi—ose mungesa e përparimit—në prodhimin e energjisë së pastër.

TEMA KRYESORE

Stresi—Si ta përballosh?

Këshilla praktike nga Bibla që mund të të ndihmojnë ta përballosh stresin që shkaktohet zakonisht nga katër faktorë.

NDIHMË PËR FAMILJEN

Si ta mësosh adoleshentin të ruhet nga rreziqet e Internetit?

Si mund të shkosh përtej rregullave dhe ta ndihmosh fëmijën të marrë vetë vendime të mençura?

INTERVISTË

Një kryekirurg flet për besimin e tij

Për shumë vjet dr. Gijermo Perez besonte tek evolucioni, por tani është i bindur se trupi ynë u projektua nga Perëndia. Pse ndryshoi mendim?

Gjuetia e shtrigave në Evropë

«Libri më mizor . . . , më dëmtues i gjithë literaturës botërore» solli një epokë të shëmtuar plot paranojë.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Meditimi

Jo të gjitha format e meditimit janë njëlloj.

Mençuria po thërret—A mund ta dëgjosh?

Problemet e njerëzimit do t’i zgjidhë mençuria e vërtetë.

Artikuj të tjerë online

Sa i përgjegjshëm jam?

Disa të rinjve u japin më tepër liri. Përse?

A jam gati të lidhem me dikë?

Përgjigjju katër pyetjeve që të ndihmojnë të kuptosh nëse je gati të lidhesh.

Ç’të bëj nëse prindërit e mi po divorcohen?

Si mund ta largosh trishtimin, zemërimin dhe mërinë?

Ja ç’thonë të rinjtë për pamjen e jashtme

Pse të rinjtë mund ta kenë të vështirë të mbajnë një pikëpamje të ekuilibruar për paraqitjen e tyre fizike? Çfarë mund t’i ndihmojë?

Moisiu rritet në Egjipt

Pse e ëma e vuri Moisiun në lumin Nil? Mëso më shumë për Moisiun, familjen e tij dhe vajzën e Faraonit.