ZGJOHUNI! Mars 2014 | Të pathënat e krijimit

Ka goxha ndryshime mes asaj që thotë Bibla për krijimin dhe asaj që pandehin shumë veta.

Një vështrim rreth botës

Temat përfshijnë: një tërmet që kishte lidhje me nxjerrjen e ujit nga nëntoka, një kryesues i ri në shpenzimet turistike dhe ndalimi i qeseve plastike.

TEMA KRYESORE

Të pathënat e krijimit

A bie ndesh tregimi biblik i krijimit me faktet shkencore?

PIKËPAMJA E BIBLËS

Paratë

A janë vërtet paratë rrënja e çdo gjëje të keqe?

VENDE DHE POPUJ

Një vizitë në Salvador

Njihu me njerëzit miqësorë të «Vendit të vullkaneve».

Misteri i lotëve

Të sapolindurit nuk derdhin lot nga emocionet, kurse të rriturit po. Pse?

NDIHMË PËR FAMILJEN

Kur zhgënjehesh nga martesa

A të duket tani shoku i jetës më shumë si shok burgu? Shqyrto 5 hapa që të ndihmojnë në martesë.

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Lëkura e gjarprit

Çfarë e bën lëkurën e gjarprit aq rezistente sa të ngjitet në trungjet e vrazhda të pemëve ose të gërmojë strofullën në rërën e ashpër?

Artikuj të tjerë online

Si të mos i zvarrit më gjërat?

Këshilla si të mos i zvarritësh më gjërat.

A është njeriu i duhur për mua?

Si të shohësh përtej sipërfaqes dhe të kuptosh si është vërtet shoku yt?

Ç’thonë të rinjtë për ngacmimet seksuale?

Dëgjo si e shpjegojnë pesë të rinj ngacmimin seksual dhe çfarë të bësh nëse të ndodh.

Quiz: Kush e ka thënë? (Zanafilla 41-50)

Shkarko këtë fletë dhe provo nëse mund ta gjesh kush i ka thënë citimet e dhëna.