Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

ZGJOHUNI! janar 2014 | Një faqe Interneti unike

A do të doje ta kuptoje më mirë Biblën ose të kishe një jetë familjare më të lumtur? A je një i ri që ke nevojë për këshilla? Siti ynë zyrtar ka diçka për t’i ofruar çdokujt.

TEMA KRYESORE

Një faqe Interneti unike

Njihu me faqen tonë të Internetit dhe shih si mund të nxjerrësh dobi ti dhe familja jote nga mençuria biblike që nuk njeh kohë.

Një vështrim rreth botës

Temat përfshijnë: të drejtat e fëmijëve në Afrikën subsahariane, frika nga sulmet psikologjike në Internet në Itali dhe shtimi i punonjësve të rinj në Japoni që refuzojnë ngritjen në detyrë.

INTERVISTË

Një mikrobiologe flet për besimin e saj

Zbulimi i kompleksitetit të kimisë së qelizës e shtyu Feng-Ling Jangun, një shkencëtare në Tajvan, të ndryshonte pikëpamjen për evolucionin. Pse?

NDIHMË PËR FAMILJEN

Si t’i bësh ballë presionit të moshatarëve?

Nga presioni, edhe njerëzit e mirë mund të bëjnë gjëra të këqija. Çfarë duhet të dish për të dhe si ta përballosh?

PIKËPAMJA E BIBLËS

Krijimi

Bibla flet për gjashtë ‘ditë’ krijimi gjatë të cilave Perëndia krijoi jetën. A bëhet fjalë për ditë 24-orëshe?

VENDE DHE POPUJ

Një vizitë në Itali

Italia njihet për historinë e pasur, peizazhin e larmishëm dhe njerëzit e shoqërueshëm. Mëso më tepër për këtë vend dhe veprimtarinë e Dëshmitarëve të Jehovait atje.

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Ngjitësi i hatashëm i merimangës

Rrjeta e merimangës së shtëpisë është e fortë dhe e dobët sipas nevojës. Shih si e arrin këtë dhe me ç’qëllim.