Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Treguesi i temave për Zgjohuni! 2012

Treguesi i temave për Zgjohuni! 2012

BASHKËBISEDIM SI FAMILJE

 • 1/12, 2/12, 3/12, 4/12, 5/12, 6/12, 7/12, 8/12, 9/12, 10/12, 11/12, 12/12

DËSHMITARËT E JEHOVAIT

 • Alternativat e transfuzionit të gjakut (Rusi), 9/12
 • Kongreset krahinore «Ruaj zemrën!», 5/12
 • Libri Të rinjtë pyesin, vëllimi 1, 6/12
 • Numri tjetër i Zgjohuni! 12/12
 • Një ngjarje historike në Malavi, 5/12

EKONOMIA DHE PUNA

 • A ia vlen të jesh i ndershëm? 1/12

FEJA

 • Bibla​—Një libër me profeci të sakta, 5/12, 6/12, 7/12, 8/12, 9/12, 10/12, 11/12, 12/12
 • Një çelës për të kuptuar Biblën, 11/12

JETËSHKRIMET

 • E doja dhunën (S. Garza), 8/12
 • Gjeta dashuri dhe paqe (E. Nahakbria), 6/12
 • Kurrë nuk hoqën dorë nga unë (K. Lajënsi), 11/12
 • Nuk është vonë të bëhesh mik me Perëndinë (O. Matila), 1/12

KAFSHËT DHE BIMËT

 • A mund t’i shpëtojmë nga zhdukja? 4/12
 • Çimkat, 12/12
 • Fruta e artë e Armenisë (kajsia), 3/12
 • Gorillat e fushave, 10/12
 • «Insekte deti» (karavidhet), 7/12
 • Insekte të ngrënshme, 6/12
 • Kopshtet zoologjike, 9/12
 • Krijesat e Tasmanisë, 4/12
 • Limoni, 9/12
 • Lopa me pallto leshi, 12/12
 • Lulja më e madhe, 8/12
 • Nori polar, 11/12
 • Paratë me katër këmbë (derri), 8/12
 • Si thua për ca kërpudha? 3/12
 • «Uaa, ça hunde!» (majmuni me feçkë), 5/12

MARRËDHËNIET ME NJERËZIT

 • Durimi, 12/12
 • Familjet me njerk, 4/12
 • Kur mendon se nuk ia vlen të jetosh, 1/12
 • Lajmet tronditëse dhe fëmijët, 10/12
 • Mos harro të thuash faleminderit! 7/12
 • Ndihmë për fëmijët e pikëlluar, 7/12
 • Prindër të vetëm, 11/12
 • Rrjetet shoqërore, 2/12
 • Si të jesh prind i mirë? 10/12
 • Të ndihmojmë ata me çrregullime ankthi, 3/12
 • Zemërimi, 3/12

NGJARJET DHE KUSHTET E BOTËS

 • A do të ndryshojë kjo botë? 7/12
 • Dhuna, 8/12
 • Klithma për drejtësi, 5/12
 • Mashtrimet në Internet, 1/12
 • Sulme kompjuterike! 5/12

PIKËPAMJA E BIBLËS

 • A ia vlen të shesësh mend? 11/12
 • A janë katastrofat ndëshkim nga Perëndia? 12/12
 • A justifikohet homoseksualizmi në ndonjë rast? 1/12
 • A ka nevojë të shkoni në një ndërtesë fetare për t’u lutur? 8/12
 • A ndikojnë yjet në jetën tënde? 10/12
 • «E vërteta do t’ju lirojë»​—Si? 5/12
 • Feja e organizuar, 9/12
 • Kush mund ta ndryshojë botën? 7/12
 • Pse t’i lavdërosh të tjerët? 4/12
 • Si të bëjmë paqe? 3/12
 • Si t’i lutemi Perëndisë? 2/12
 • Të vdekurit ndihmojnë të gjallët? 6/12

SHËNDETI DHE MJEKËSIA

 • A je i sigurt për ushqimin që ha? 6/12
 • Arra e betelit, 2/12
 • Cerma, 8/12
 • Çrregullime ankthi, 3/12
 • Dhjamosja në moshë të re, 10/12
 • Mjeshtrat e mesjetës në mjekësi, 9/12

SHKENCA

 • A është projektuar? 1/12, 2/12, 3/12, 4/12, 5/12, 6/12, 7/12, 8/12, 9/12, 10/12, 11/12
 • Arabishtja, gjuha e dijetarëve, 2/12
 • Mjeshtrat e mesjetës në astronomi, 4/12
 • Mjeshtrat e mesjetës në mekanikë, 11/12
 • Mjeshtrat e mesjetës në mjekësi, 9/12
 • Yjet, 2/12

TË NDRYSHME

 • Fundi i botës, 9/12
 • Mashtrimi për të marrë nota të mira, 8/12
 • Mençuri për syrin, 2/12
 • Puna 90-vjeçare për një fjalor, 12/12
 • Si të përfitosh nga shkolla? 10/12
 • Titaniku (anija), 4/12

TË RINJTË PYESIN

 • E gabuar të kesh popullaritet? 3/12
 • Ç’mund të pres nga martesa? 9/12, 10/12
 • Kush është burrë i vërtetë? 12/12
 • Përse prindërit nuk më kuptojnë? 5/12
 • Pse e thashë? 1/12
 • Pse të shkoj në mbledhjet e krishtere? 4/12
 • Si ta përballoj stresin? 11/12
 • Si të kënaqem me studimin e Biblës? 2/12
 • Shembujt në jetën time, 8/12
 • Thjesht shokë apo diçka më shumë? 6/12, 7/12

VENDE DHE POPUJ

 • Ain-Jaluti​—Një pikë kthese (Mongoli), 3/12
 • A mund t’i shpëtojmë nga zhdukja? (Zelanda e Re), 4/12
 • Arabishtja, gjuha e dijetarëve, 2/12
 • Batiku​—Pëlhura përrallore e Indonezisë, 6/12
 • Briri alpin (Zvicër), 1/12
 • EURO 2012​—Një ngjarje historike (Poloni, Ukrainë), 6/12
 • Fortesa e Terezinit (Republika Çeke), 3/12
 • Fruta e artë e Armenisë, 3/12
 • Kaukazi​—«mali i gjuhëve», 12/12
 • Paratë me katër këmbë (Papua Guineja e Re), 8/12
 • Qyteti prej letre (Republika Çeke), 2/12