ZGJOHUNI! Dhjetor 2012 | Pse është sosur durimi?

Kjo seri shqyrton pse njerëzit po humbasin durimin gjithnjë e më shumë. Cilat janë shkaqet dhe pse është i dëmshëm?

TEMA KRYESORE

Pse është sosur durimi?

Disa specialistë mendojnë se sot njerëzit kanë më pak durim për shkak të teknologjisë. Pse?

TEMA KRYESORE

Padurimi mund të sjellë dëme

Padurimi mund të të kushtojë më tepër se paratë. Shiko gjashtë mënyra si ndikon për keq në jetën tënde.

TEMA KRYESORE

Si të kesh më shumë durim

Mposhte padurimin dhe pasojat negative me këta katër hapa të thjeshtë.

PIKËPAMJA E BIBLËS

A janë katastrofat natyrore ndëshkim nga Perëndia?

Shumë besojnë se Perëndia i përdor sot katastrofat natyrore për të na ndëshkuar, por ç’tregon Bibla?

Lopa me dy pallto leshi

Lopa e malësisë është unike mes gjedhëve. Me gëzofin që ka, ngjan sikur ka veshur dy pallto leshi.

Puna 90-vjeçare për një fjalor

Fjalori i gjuhës asiriane me 26 pjesë ka më shumë se 9.700 faqe. Është çelësi për të kuptuar Mesopotaminë e lashtë.

TË RINJTË PYESIN

Kush është burrë i vërtetë?

Ç’do të thotë të jesh «burrë i vërtetë» dhe si të bëhesh i tillë pavarësisht nga rrethanat?

Kaukazi—«Mali i gjuhëve»

Pas gjuhëve të Kaukazit fshihet një histori e gjatë, kulturë e pasur dhe një sërë grupesh etnike.

Bibla​—Një libër me profeci të sakta—Pjesa 8

Çfarë është Mbretëria e Perëndisë për të cilën luten kaq shumë njerëz dhe si ndikon te ti ardhja e saj?

Si t’i shpëtosh pickimit të çimkave

Zbulo si t’i shfarosësh njëherë e mirë.

Një vështrim rreth botës

Temat e trajtuara: një mur i gjelbër përmes Afrikës, pse gogësijmë dhe në SHBA i mbijetojnë kancerit.

Treguesi i temave për Zgjohuni! 2012

Tregues për gjithë artikujt e botuar në Zgjohuni! 2012, i radhitur sipas temave.

Bashkëbisedim si familje

Këtë muaj mëso për Abrahamin dhe gjërat që bëri për t’i mirëpritur të tjerët. Mëso për Samsonin dhe Dëshmitarët e Jehovait në Meksikë.