Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Bashkëbisedim si familje

Bashkëbisedim si familje

ÇFARË MËSOJMË NGA . . . Noeja?

A KENI MENDUAR NDONJËHERË SA E RËNDËSISHME ËSHTË T’I BINDESH PERËNDISË?

• Ngjyrosni figurat. • Lexoni vargjet biblike dhe bëni një përmbledhje ndërkohë që plotësoni vendet bosh. • Gjeni elementet që s’duken: (1) një shkallë druri dhe (2) një rrjetë merimange.

Pse ishte e rëndësishme që Noeja iu bind Perëndisë?

E DHËNË: Jeremia 7:23; 2 Pjetrit 2:5.

Çfarë do t’ju ndihmojë t’i bindeni Perëndisë?

E DHËNË: 1 Kronikave 28:9; Isaia 48:17, 18; 1 Gjonit 5:3.

Çfarë mësoni nga ky tregim?

Si mendoni?

Që t’i bindemi Perëndisë, kujt tjetër duhet t’i bindemi?

E DHËNË: Efesianëve 6:1-3; Hebrenjve 13:7, 17.

 Koleksiononi e mësoni

FLETË BIBLIKE 22 NEHEMIA

PYETJE

  1. A. Nehemia shërbeu si ․․․․․ i mbretit të Persisë, ․․․․․.
  2. B. Çfarë do të thotë emri Nehemia?
  3. C. Ai u lut: «Më kujto ․․․․․.»

PËRGJIGJE

  1. A. kupëmbajtësi, Artakserksit.​—Nehemia 1:11; 2:1.
  2. B. «Jah ngushëllon.»
  3. C. «. . . për mirë, o Perëndia im.»​—Nehemia 13:31.

Popuj dhe vende

Quhemi Taonga dhe Muelvo. Jemi 6 dhe 8 vjeç. Jetojmë në Zambie. Pak a shumë sa Dëshmitarë të Jehovait jetojnë në Zambie? 90.000, 152.000 apo 196.000?

Cila pikë tregon vendin ku jetojmë ne? Qarkojeni, pastaj shënoni me pikë vendin tuaj dhe shihni sa afër Zambies jeni.

Fëmijë: Gjeni figurat

A i gjeni dot këto figura në këtë revistë? Përshkruani me fjalët tuaja çfarë shikoni te figurat.

 PËRGJIGJET

  1. Shkallë druri në skenën 3.
  2. Rrjetë merimange në skenën 2.
  3. 152.000.
  4. C.