ZGJOHUNI! Tetor 2012 | Si të përfitosh nga shkolla?

A dëshiron të jesh nxënës më i mirë? Kjo seri shqyrton pesë mënyra si të nxjerrësh dobi nga shkolla.

TEMA KRYESORE

Si të përfitosh nga shkolla?

Mund të përfitosh më shumë nga shkolla. Në këtë seri do të analizojmë 5 mënyra si ta bësh këtë.

TEMA KRYESORE

Motivohu

Ç’arsye ke për të përmirësuar në shkollë?

TEMA KRYESORE

Organizohu

Disa këshilla si të mos kesh stres për detyrat e shtëpisë dhe si të marrësh nota më të mira.

TEMA KRYESORE

Kërko ndihmë

Ndihma e të tjerëve është e domosdoshme. Kujt mund t’i drejtohesh për ndihmë?

TEMA KRYESORE

Kujdesu për shëndetin

Po të kujdesesh për shëndetin, do të kesh rezultate më të mira në shkollë—dhe jetë më cilësore.

TEMA KRYESORE

Vër një synim

E ke të qartë ku do të të çojë arsimimi që po merr? Ç’faktorë duhet të marrësh parasysh?

TEMA KRYESORE

Ç’mund të bëjnë prindërit?

Fëmijët kanë shumë vështirësi në shkollë. Si t’i ndihmoni?

Si të fitosh luftën kundër dhjamosjes në moshë të re

Lexo si një i fiksuar pas ushqimeve fast-food bëri ndryshime të vogla dhe mbajti nën kontroll zakonet e të ngrënit.

Ballë për ballë me gorillat e fushave

Eja me ne në Parkun Kombëtar të Dzanga-Ndokit dhe njihu me Makumbën, një gorillë perëndimore e fushave.

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Sensorët e brumbullit të zi të zjarrit

Ç’mund të mësojnë inxhinierët dhe studiuesit nga ky brumbull unik?

TË RINJTË PYESIN

Ç’mund të pres nga martesa?—Pjesa 2

Mëso si të përgatitesh për të papriturat në martesë.

Lajmet tronditëse dhe fëmijët

A frikësohen fëmijët e tu nga lajmet? Si t’i ndihmosh?

PIKËPAMJA E BIBLËS

A ndikojnë yjet në jetën tënde?

Shumë njerëz i drejtohen astrologjisë për këshilla dhe drejtim. A mund të na ndihmojnë vërtet yjet?

Si të jesh prind i mirë?

Si ta ndihmosh fëmijën të përballojë vështirësitë morale sot?

Bibla​—Një libër me profeci të sakta—Pjesa 6

A kanë ndonjë domethënie të veçantë për situatën e tanishme botërore? Shqyrto shtatë profeci që tregojnë se po jetojmë në kohë unike.

Një vështrim rreth botës

Temat e trajtuara: stresi në qytetet e mëdha, Facebook dhe si ndikon TV te jetëgjatësia.

Bashkëbisedim si familje

Këtë muaj mëso për Noenë, Neheminë dhe për Dëshmitarët e Jehovait në Zambie.