Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

ZGJOHUNI! shtator 2012 | Fundi i botës—Fakt dhe fantazi

Teoritë imagjinare për fundin e botës nuk janë diçka e re. Çfarë thonë faktet? Po Bibla?

TEMA KRYESORE

Tejet të interesuar për fundin e botës

Ka shumë parashikime për fundin e botës. Janë fakt apo fantazi?

TEMA KRYESORE

Fundi i botës ngjall tmerr

Shqyrtoni gjashtë fenomene që njerëzit kanë frikë se do t’i japin fund civilizimit.

TEMA KRYESORE

Fundi i botës mund të mos të jetë siç e mendoni

Sipas Biblës, një ndryshim i madh po afron. Çfarë do të sjellë e ardhmja?

TË RINJTË PYESIN

Ç’mund të pres nga martesa?—Pjesa 1

Ç’të mira e vështirësi mund të presësh realisht nga martesa?

Bibla—Një libër me profeci të sakta—Pjesa 5

Jezui ia kushtoi jetën shpalljes së ‘lajmit të mirë për mbretërinë’. A u shua bashkë me të edhe mesazhi i tij?

Vizitë në kopshtet e sotme zoologjike

Mësoni çfarë ofrojnë kopshtet zoologjike dhe si i mbrojnë ato speciet në zhdukje.

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Tufa e disiplinuar e peshqve

Ç’mund të mësojmë prej tyre që të pakësojmë karambolet me makina?

PIKËPAMJA E BIBLËS

A ke nevojë për fenë e organizuar?

Pse shumë kanë hequr dorë nga organizatat fetare? Si do Perëndia që ta adhurojmë?

Mjeshtrat e mesjetës në mjekësi

Mësoni si zbulimet dhe shpikjet në mjekësi nga njerëz si Avicena, ndihmuan për themelimin e mjekësisë moderne.

Alternativat mjekësore të transfuzionit të gjakut

Lexoni si reagoi elita e ekspertëve të 40 vendeve ndaj informacionit për alternativat mjekësore të transfuzionit të gjakut.

Një vështrim rreth botës

Temat: Turizmi mjekësor në Azi, shumë punë njëherësh, duhanpirësit pasiv, vdekjet e shkaktuara nga tërmetet, dhe numri i lartë i vetëvrasjeve në Rusi.

Limoni i gjithanshëm

Mund ta hash, t’i pish lëngun ose t’i nxjerrësh esencë vajore. Mësoni më shumë për këtë fryt të gjithanshëm.

Bashkëbisedim si familje

Këtë muaj mësoni për të lebrosurin mirënjohës, Moisiun dhe për Dëshmitarët e Jehovait në Madagaskar.