ZGJOHUNI! Mars 2011

TEMA KRYESORE

Mund ta përmirësoni shëndetin

Mjaft njerëz nuk e dallojnë dot lidhjen mes zakoneve të tyre dhe shëndetit. Mëso 5 hapa elementarë si ta mbrosh e përmirësosh shëndetin tënd.

TEMA KRYESORE

Hapi 1—Zgjidheni ushqimin me mençuri

Mund të kesh shëndet më të mirë duke zgjedhur një dietë të ekuilibruar me ushqime të shëndetshme.

TEMA KRYESORE

Hapi 2—Kujdesuni për nevojat e trupit

Mund të parandalosh probleme serioze nëse fle mjaftueshëm, kujdesesh për dhëmbët e shkon rregullisht te mjeku.

TEMA KRYESORE

Hapi 3—Mbajeni trupin në lëvizje

Fizkultura i bën mirë çdo moshe dhe nuk ka pse të shkosh në palestër për këtë.

TEMA KRYESORE

Hapi 4—Mbrojeni shëndetin

Me disa masa mbrojtëse të thjeshta mund të shmangësh shumë sëmundje e vuajtje dhe të kursesh kohë e para.

TEMA KRYESORE

Hapi 5—Motivoni veten dhe familjen

Kur informohesh për shëndetin, motivohesh të bësh ndryshimet e nevojshme në të mirë të shëndetit tënd dhe të familjes.

TEMA KRYESORE

Bëni hapa për të përmirësuar shëndetin

Shih çfarë mund të mësosh nga përpjekjet e një familjeje për të përmirësuar shëndetin.

Një libër që mund t’i besosh—Pjesa V

Mëso si u bë Greqia fuqia e pestë botërore në historinë biblike.