Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Kërkimin vazhdo

Kërkimin vazhdo
PAMJA

Shkarko:

 1. 1. Mes detit të paqartësis’

  të verbër ishim, pa drejtim,

  por kush kërkon e gjen çfar’ ësht’ e vërtet’,

  ndaj po e kërkojm’ me ngulm.

  (PARA-REFRENI)

  Gjat’ lundrimit ton’ velat hapur mbajm’.

  Me zell kërkojm’ kudo. Këtë thesar do ta gjejm’.

  (REFRENI)

  Kërkojm’​—me ngulm po kërkojm’

  një çelës që shpjegon

  çdo paqart’si që na mundon:

  Nga vijm’ e çfar’ na pret? Pse duhet Mbretëria sa më shpejt të vij’?

  Ndaj kërkojm’ me ngulm.

 2. 2. S’kishim ditur ne një të vërtet’:

  Se Perëndia ka një emër.

  Zbuluam se ësht’ Jehova,

  kjo zemrën na preku thell’.

  (PARA-REFRENI)

  Velat hapur mbajm’ e vazhdojm’ lundrojm’

  që të gjejm’ çdo të vërtet’ që qartëson dyshimet.

  (REFRENI)

  Me ngulm’​—kërkuam me ngulm

  një çelës që shpjegim

  na dha për çdo paqartësi:

  Nga vijm’ e çfar’ na pret, premtimin se parajs’ shum’ shpejt kjo tok’ ka për t’u bër’.

  Ndaj me ngulm kërko!

  (URA)

  Dhe kur të tjerët kërkojn’ të gjejn’ të vërtetën,

  por çdo dit’ më kot lundrojn’

  e në k’të det me kaq shum’ dyshime,

  të gjejn’ kursin i ndihmojm’

  që ta njohin të vërtetën.

  (REFRENI)

  Kërkojn’​—me ngulm po kërkojn’

  një çelës që shpjegon

  çdo paqart’si që i mundon:

  Nga vijn’ e çfar’ i pret. Shpresën që të jetojn’ të lumtur përgjithmon’.

  Ndaj me ngulm kërko.