PAMJA
Tekst
Imazh

(Veprat 20:20, 21)

 1. 1. Nuk dinim rrugën koh’ më par’,

  se çfar’ drejtimi duhej marr’.

  Jehovai drit’ dërgoi

  dhe e vërteta na ndriçoi.

  Pra, ësht’ vullnet’ i Perëndis’,

  që t’i shërbejm’ teokracis’,

  të tregojm’ se kush ësht’ Jah,

  të lartësojm’ emrin e shenjt’ që ka.

  Ku njerëz gjejm’, ofrojm’ dëshmi,

  në jan’ në rrug’ a në shtëpi.

  Po i mësojm’ që mir’ të din’

  se e vërteta jep lirin’.

  Në botën mbar’, ndërsa ngulmojm’,

  që adhurimin ta zgjerojm’.

  Të shërbejm’ ne krah për krah

  gjersa mbaroi vepra, të thot’ Jah.